Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Binnenland politiek

Gemeenteraadslid Vlaams Belang onthoudt zich bij stemming regenboogzebrapad: “Ik ben nog altijd normaal”

Simon Segers

Ben Bessemans, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Liedekerke, heeft zich tijdens een stemming voor de aanleg van een regenboogzebrapad als enige onthouden. “Iedereen mag doen wat hij wil, maar ik ben nog altijd normaal”, duidde Bessemans.

Meerderheidspartijen CD&V, Open Vld en Vooruit waren voorstander van het idee om een regenboogzebrapad aan te leggen op een gewestweg in Liederkerke. Oppositiepartij N-VA stemde eveneens voor. Alleen Bessemans, het enige oppositielid voor Vlaams Belang, onthield zich. Leden van de andere politieke partijen veroordeelden de uitspraken die het gemeenteraadslid deed om zijn standpunt te duiden.

Tegen de partijlijn

Vlaams Belang is geen voorstander van regenboogzebrapaden, aangezien deze volgens hen de neutraliteit van de wegcode aantasten en een symbool zijn van de woke-beweging. Desondanks liet de partij in een persbericht weten dat de uitspraken van Bessemans ingaan tegen de partijlijn: “Onze partij nam vandaag kennis van de tussenkomst van Liedekerks gemeenteraadslid Ben Bessemans op de gemeenteraad van afgelopen donderdag. Bij het agendapunt betreffende de aanleg van een regenboogzebrapad deed betrokkene een kwetsende uitspraak ten aanzien van mensen met een andere geaardheid. Het spreekt voor zich dat een dergelijke houding en standpuntbepaling lijnrecht ingaan tegen de waarden die het Vlaams Belang uitdraagt en voorstaat. We nemen dit voorval dan ook ernstig en agenderen het verder functioneren van Bessemans op het nationaal partijbestuur, conform de statuten van de partij.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

56 gedachten over “Gemeenteraadslid Vlaams Belang onthoudt zich bij stemming regenboogzebrapad: “Ik ben nog altijd normaal””

  1. Die regenboogvoetpaden zijn een woke gender-bedoening. Als Vlaams-nationalistische partijen dit niet snappen en verkiezen aan de leiband van vivaldiote partijen mee te lopen dan gooien ze hun eigen ruiten in. Nu het VB nog doen meelopen in de gay-pride clownerie. Hoeveel stemmen denken ze hiermee te winnen? Laat TVG dit maar eens uitleggen.

  2. Natuurlijk moet je niemand kwetsen, maar is het echt de bedoeling om zebrapaden, verkeersborden en -lichten in regenboogkleuren te schilderen? Brengt dat iets bij? .
    In deze optiek: waarom niet de Belgische driekleur in een regenboogvlag veranderen, dat zou toch het summum zijn.

  3. Wat is het nut van een stemming als men met de vinger wijst naar de enige die eerlijk stemt?
    Een onthouding is net dat; een onthouding. Als de rest ervoor stemt dan wordt het alsnog goed gestemd. Waarom weer moeilijk doen tegen die man?
    Een regenboogzebrapad mag geenzins op een zebrapad gelijken want dat maakt de verkeerssituatie onduidelijk en gevaarlijk.
    Verder is dit regenboogzebrapad nutteloos, geldverspilling en een toegifte aan uit-de-USA-geimporteerde politieke zever.

    Hoe woke is het partijbestuur geworden dat ze een onthouding bij de stemming over dit onderwerp als “niet volgens de waarden van de partij” ziet?
    Men begint weer lijntjes te trekken; onthouding voor regenboogzebrapad dus tegen holebi’s ofzo?!

    Het ene betekent niet het andere!
    Zwakke zet, partijbestuur! Alles om tegenwoordig in de media goed te staan?
    Belachelijk!

  4. Proficiat voor de oude strijder Ben Bessemans . Indien de top van het VB ook al Woke begint te worden , waar gaan we dan naar toe ? Iedereen heeft het recht om in zijn privéwoning te leven zoals hij wil , maar iedereen heeft ook het recht om zijn ” normaal ” te definiëren op een klassieke manier . Briers Ghislain

  5. Dit toont aan dat het Vlaams Belang net zo woke en links is als de rest. Als deze partij het al verkeerd vindt dat men heteroseksuelen normaal noemt dan kan je deze partij onmogelijk conservatief noemen. Tom van Grieken heeft de partij vernielt, hopelijk gaan snel de ogen open bij de mensen en komt er een nieuwe echte conservatieve partij.

  6. Volgens de huidige wetgeving over de zebrapaden moeten er witte strepen geschilderd zijn om de oversteekplaats aan te duiden, zoniet is dit verkeersteken onwettig en bijgevolg gevaarlijk. Op de bijgaande foto ontbreken die witte strepen. Waar wil men uiteindelijk naartoe met die woke-waanzin?

  7. Ik stem voor Bessemans, en tegen Vlaams belang nationaal. Het zijn de Annemans discipelen die binnen het Vlaams Belang de lakens uitdelen: vóór WOKE en vóór LGTBQ. Bah VB. Stuur het Vlaams Belang partijbestuur eens een week op training naar Hongarije. Daar hebben ze haar op hun tanden. Daar laten ze hun eigen cultuur en maatschappij niet kapotmaken.

  8. Leg me nu eens uit wat het nut is van een regenboog zebrapad?76.3. De oversteekplaatsen voor voetgangers worden afgebakend door witte banden, evenwijdig met de as van de rijbaan.Art.76.3.van de wegcode.1 DECEMBER 1975. – Koninklijk besluit houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.
    [BS 09.12.1975]

  9. Het zijn uiteraard geen voet- maar zebrapaden. Voetpaden in die kleurtjes, dat zou toch het summum zijn. Misschien toch een idee voor die politiekers in Liedekerke (en elders)?

  10. Vermits Hetero’s in de meerderheid zijn, ook in hun hoedanigheid van Belastingbetalende Burgers, dienen zij ook hun eigen Hetero zebrapad en “Hetero Parades” te krijgen want anders zou dat wel eens “discriminatie op basis van sexuele oriëntatie” kunnen zijn, hé UNIA !

  11. “Normaal” betekent “volgens de norm” zonder enigerlei verdere ethische connotatie. Moeder Natuur en God-Jaweh-Allah hebben het voorbeschikt om nooit via holebi betrekkingen procreatie mogelijk te maken. Zou UNIA deze vier dan niet dienen te dagvaarden op grond van “discriminatie op basis van sexuele oriëntatie” ? Doen UNIA, geef er een politiek-correcte lap op !

  12. Ik wordt pas in april 73 jaar en ik ben inderdaad een “oude zak” maar dat “klein pietje” is enkel zo omdat gij er zoudt willen aankomen en ge zijt nu helemaal zijn type niet. Laat ons ter zake elkaar geen “Liesbeth” noemen, Liesbeth…..

  13. Voor men die man man kruisigt moet men eerst de betekenis van ” normaal ” eens opzoeken. Voor degenen die het niet willen begrijpen : Normaal is datgene wat door de meeste mensen geaccepteerd wordt of dat wat de meeste mensen doen.

  14. De vraag is, wat kan er nog in regenboogkleurkes veranderd worden? Bussen, trams en treinen bv., zou dat niet mooi zijn? Of de bollen van het Atomium? Of de truitjes van ons Belgische nationale voetbalploeg? Wie heeft er nog ideeën?

  15. “Ik ben nog normaal gebleven” is waarschijnlijk eenvoudig bedoeld als uiting dat hij niet wenst mee te doen aan de ‘Woke’ nonsens. En dus niet dat hij homoseksualiteit afkeurt. De reactie van het VB is daarom dit maal te kort door de bocht. Revisie ervan zou eerlijk zijn.

  16. “Normaal” ? Ja, sinds Adam & Eva is de endeldarm onderdeel van het spijsverteringsstelsel en niet van het voortplantingssysteem. Gelukkig maar want anders liep niemand van ons hier rond….”De Waarheid heeft haar Rechten” al is die evidentie kennelijk geenszins politiek-correct.

  17. Omdat ik Belziek het de gewoonte is dat de meerderheid naar de minderheid hun pijp en danst, de evidentie zelve. Als NVA ook aan dit circus meedoet, vrees ik echt het ergste!!!

  18. Men zou de kwistig rondgestrooide hondendrollen ook met regenboogkleuren kunnen overschilderen; ze zien er dan minder vies uit.
    Bij het oversteken van een regenboogzebrapad alvast flink de voeten vegen.

  19. Inderdaad, de meerderheid bepaalt de “norm” en dus ook wat de meerderheid als “norm-aal”, ( = “volgens de norm” ) acht, ook al pogen arrogante krijsende minderheden en Linksologen van “boven” ineens “onder” te maken en vice versa.

Plaats een reactie

Delen