INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

Uncategorized

Joni Mitchell volgt Neil Young en wil muziek van Spotify halen

Anton Schelfaut

In navolging van Neil Young wil ook countryzangeres Joni Mitchell (78) haar muziek van streamingplatform Spotify halen. Dat laat ze weten in een open brief op haar website. Aanleiding hiervoor zijn de “leugens” die podcastpresentator Joe Rogan zou verspreiden over het coronavirus en vaccinatie.

“Onverantwoordelijke mensen verspreiden leugens die anderen het leven kosten”, schrijft de Canadese singer-songwriter op haar website. “Ik ben solidair met Neil Young en de wereldwijde wetenschappelijke en medische gemeenschap op dit vlak.” 

In een open brief riepen honderden artsen en wetenschappers Spotify op om een aflevering van The Joe Rogan Experience te verwijderen. In de bewuste aflevering interviewde Rogan de omstreden viroloog Robert Malone, die desinformatie over coronavaccins zou hebben verspreid. In navolging van Young grijpt nu ook Mitchell de open brief aan om haar werk offline te halen.

De 78-jarige Mitchell heeft 3,7 miljoen abonnees op Spotify. Ze is bekend van nummers als Big Yellow Taxi en A Case of You, die elk meer dan 100 miljoen keer werden beluisterd op het streamingplatform.

https://redactie.palnws.be/2022/01/geen-muziek-meer-van-neil-young-op-spotify-zanger-klaagt-over-verspreiding-van-desinformatie-op-streamingdienst/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Joni Mitchell volgt Neil Young en wil muziek van Spotify halen”

  1. Het is niet aan Neil Young en Joni Mitchel om te bepalen wat anderen al dan niet mogen horen. Dat ze hun eigen muziek verwijderen is hun recht, maar hun bedoeling om de ene het zwijgen op te leggen en anderen hun recht te ontnemen om naar iemand te luisteren is laakbaar. Goed van Spotify om niet op chantage in te gaan en om de kant te kiezen van de rechten van hun klanten.

Plaats een reactie

Delen