Magnette: “Gekibbel tussen Franstalige en Vlaamse liberalen wijst op situatie die erg gespannen aan het worden is”

PS-voorzitter Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Magnette: “Gekibbel tussen Franstalige en Vlaamse liberalen wijst op situatie die erg gespannen aan het worden is”

Anton Schelfaut

PS-voorzitter Paul Magnette heeft zondag in C’est pas tous les jours dimanche (RTL-Tvi) gereageerd op de recente spanningen tussen Franstalige en Vlaamse liberalen. “Men is het beu van op een bepaalde manier aan politiek te doen”, meent Magnette.

In een interview met Het Laatste Nieuws haalde vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdag uit naar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Ik zie hem meer als een conservatief dan als een liberaal”, klonk het onder meer.

Volgens Magnette worden de liberalen “steeds minder liberaal en steeds conservatiever”. “Als ik progressievere coalities kan sluiten zonder de liberalen, doe ik dat”, benadrukt de PS-voorzitter, voor wie “het gekibbel tussen liberalen ervan getuigt dat men het algemeen genomen beu is van op een bepaalde manier aan politiek te doen”.

Magnette wijst erop dat het mogelijk is om de MR te vervangen door de cdH. “Dat is iets waar de MR moet over nadenken”, waarschuwt hij. “Er is sprake van een bepaalde manier van politiek bedrijven, een agressiviteit, een provocatie en een voortdurend opnieuw in vraag stellen van akkoorden, die veel, heel veel mensen op de zenuwen begint te werken. Diegenen die dit doen moeten er zich stilaan rekenschap van beginnen te geven dat niemand onmisbaar is en dat een verandering altijd tot de mogelijkheden behoort.”

Politieke spelletjes

Magnette stelt zich naar eigen zeggen vragen “bij de houding van de voorzitter die spanningen oplevert, niet zozeer met de PS, maar wel met de Vlaamse liberalen, wat wijst op een situatie die erg gespannen aan het worden is”.

“Ik geef de voorkeur aan stabiliteit in de politiek. We zitten midden in een gezondheidscrisis, er is een energiecrisis en er is een echte urgentie om middelen vrij te maken om mensen te helpen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Het is niet het moment politieke spelletjes te spelen en het is belangrijk dat iedereen voor ogen houdt dat we onze partners moeten respecteren”, besluit hij.

https://redactie.palnws.be/2022/01/van-quickenborne-haalt-uit-naar-bouchez-ik-zie-hem-meer-als-een-conservatief-dan-als-een-liberaal/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Magnette: “Gekibbel tussen Franstalige en Vlaamse liberalen wijst op situatie die erg gespannen aan het worden is””

  1. De vivaldioten komen onderling niet meer overeen en rollen nog net niet vechtend over de straat.
    Magnette vindt de Liberalen te rechts, waar haalt hij het uit?
    Wie gemeend heeft N-VA een mes in de rug te moeten steken staan nu vereenzaamd met hun clubje te schilderen en te ruziën.
    Volhouden tot in 2024 zal een hoog show gehalte opleveren.

  2. Wat een gespuis van een regering, het voetvolk wordt verpletterd doodgewaslst om hun politieke spelletjes te betalen van deze onkundige regering, groot crapuul die nu aan de macht is voetvolk alleenstaande werkende Vlaming is mirsdood gezwegen en langs de andere kant van dit apenland kijken ze naar Vlaanderen om hun falliette deelstaat te betalen en werken ze om dit land nog 1 te houden dit apenland werkt niet meer ‘LAAT VLAANDEREN ZEKFSTANDIG BESTUREN’ CONFEDERALISME, anders wordt Vlaanderen door hun onkundigheid ook FALLIET door gespuis die nu aan zet is

  3. awel het volk is al jaren dat gekibbel beu , stop met die kinderachtige gedrag en werkt nou eindelijk in de politiek als iedereen ginder nou eens minder ikke ikke en de rest kan stikke mentaliteit ga blijven hebben en die kan zegge wa ze willen he, ma de bouchez doet dat de laatste tijd erg goed! MENSEN ZIJN DAT LINKSE BELEID SPUUGZAT!

  4. Met Bouchez duw je links de voordeur uit terwijl je langs de achterdeur ‘la Belgique de papa’ binnenlaat. Nog goed dat wij in Vlaanderen voor die man en zijn partij niet kunnen kiezen.

Plaats een reactie

Delen