Georges-Louis Bouchez op de MR-conferentie (Belga)

Georges-Louis Bouchez op de MR-conferentie (Belga)

Binnenland politiek

MR wil niet langer dat op de vrijheden wordt beknibbeld

Belga Press Agency

De MR pleitte zondag voor een versterking van de vrijheden in de Grondwet maar ook in het wetgevend apparaat. In de ogen van de Franstalige liberalen worden de vrijheid en de privacy te zwaar op de proef gesteld ten gunste van andere zaken, zoals de strijd tegen het terrorisme, de gezondheidscrisis of de strijd tegen fiscale fraude.

Sinds 20 jaar worden de vrijheid en de privacy regelmatig in twijfel getrokken voor belangrijke kwesties die als superieur worden beschouwd: de strijd tegen het terrorisme, de strijd tegen fiscale fraude, de strijd tegen financiële misbruiken, vandaag de strijd tegen een gezondheidsobstakel en morgen de strijd voor het klimaat. Als liberale partij kunnen we deze situatie niet accepteren. De grondrechten en vrijheden moeten ons kompas blijven, het belangrijkste onovertroffen kader, ongeacht de situatie in de samenleving”, verklaarde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez tijdens de ‘hybride nieuwjaarswensen’ via videoconferentie vanuit Bergen.

In het institutionele debat dat voorligt, wil de MR titel II van de Grondwet versterken, waarin de rechten en vrijheden van burgers zijn opgenomen. Bouchez vroeg ook een evaluatie van de wetgeving in verschillende zaken op het vlak van de evenredigheid van de maatregelen die ze bevatten. Indien nodig kunnen deze wetten hervormd of zelfs ingetrokken worden.

Het coronavirus heeft het belang van dit thema onderstreept. “We moeten onze wens intact houden om onze vrijheden zo snel mogelijk te herwinnen”, zei vicepremier Sophie Wilmès.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “MR wil niet langer dat op de vrijheden wordt beknibbeld”

  1. MR mag van de vivaldioten een beetje (niet te veel) tegengas geven.
    Zo houden ze de schijn op van democratie in eigen rangen.
    Wie dit niet door willen hebben zijn de MSM. Oogjes dicht en snaveltjes toe, slaapt lekker!

  2. Dit is wel een interessant artikel van Palnws want de nationale politiek belangt ons ook aan.
    Bouchez durft te zeggen waar het op staat, hij kan hiermee ook kamer en parlementsleden motiveren het juiste te doen.

  3. Terecht want wat schiet er nog over van onze oorspronkelijke “Vrijheid van Meningsuiting” nu er met het – immer nog niet door de Wetgevende Macht gedefinieerde concept ,” Haatspraak” – activisten binnen het PoCo-Loge Repressie Apparaat die lege zak “Haatspraak” met in hun eigen Links-Liberale ideologie gemarineerde oordelen kunnen en mogen farceren ? Moeten Economisch Productieven tot het BNP met het door hen bij het BNP gegenereerd belastinggeld dan Overheidspersoneel blijven betalen om hun Vrijheid van Meningsuiting te laten castreren, zouden wij dan Oikofobe masochisten wezen ? Ons onbarmhartig electoraal (ver)oordeel van 2024 over het krakkemikkig ONdemocratisch Viv-Aldi heksenbrouwsel en hun gedweeë buters van het PoCo-Repressieapparaat zal Rechtse Orde op zaken stellen !

  4. Je moet het maar doen, onder bewind Wilmez alle CORONA misbruikende wetten doorvoeren, tijdens VIVALDI mee helpen verder uitdiepen en nu de publieke opinie zich EINDELIJK tegen dit wanbeleid keert opeens karretje keren… Ongelooflijk

  5. Volkomen eens. Pas dan is Bouchez consequent. Maar dat is een brug te ver. Vivaldi moet kost wat kost standhouden tot 2024. Dan weten ze dat het voor die 11-11-11 ploeg definitief voorbij is. Nog een dikke twee jaar grabbelen aan de verpotten die nu al zo goed als leeg zijn.

  6. Pas op: ook ik deel je mening maar weet goed dat Bouchez een 100% Belg is en van splitsing wil weten. Anders vind ik zijn manier van doen helemaal niet slecht, zelfs boeiend, en zijn prachtige welsprekendheid een waar plezier hem te aanhoren. Hij vertelt geen zever. Zijn stellingen (de meeste toch) zijn goed onderlegd.

  7. Onze fundamentele vrijheden/rechten zijn we sowieso al kwijt. Het recht onze leiders te kiezen onbestaande. Freedom of speech een parkoers bezaaid met boobytraps. Hoe komt dat toch? Omdat de meeste mensen geen mening hebben en/of voor de verkeerde politici kiezen hoor ik u zeggen. Zelf ik nog nooit in België of Vlaanderen een politicus, laat staan partijvoorzitter, gehoord die interesse had voor de noden van het plebs. Wel luisteren ze aandachtig in sterren restaurants aandachtig naar de adviezen/eisen van bankiers en aanverwanten. Naar wie dat de PVDA/PTB luisteren heb nog niet ontdekt. Blijkbaar een groot geheim om Fernand Costermans te parafraseren. Tja, Freedom of speech en het recht om de leiders te verkiezen staat ook niet op de hitparade van China, Rusland en Noord-Korea. En toch vind je daar blijkbaar ook tevreden mensen net als bij ons.

Plaats een reactie

Delen