Vincent Van Peteghem (Photonews)

Vincent Van Peteghem (Photonews)

Uncategorized

Van Peteghem stelt tijdelijke btw-verlaging naar 6 procent op energie voor

Belga Press Agency

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) stelt een btw-verlaging voor om de gestegen energiefactuur onder controle te krijgen. Dat idee lanceert hij woensdagavond bij VRT NWS.

De minister zal het voorstel zo snel als mogelijk op de regeringstafel leggen. Voor Van Peteghem gaat het om een tijdelijke verlaging van de btw van 21 naar 6 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Van Peteghem stelt tijdelijke btw-verlaging naar 6 procent op energie voor”

  1. Afgezien van de laatste prijsstijgingen, is energie een luxe of een noodzaak? In het eerste geval is 21% verdedigbaar, in het tweede geval is het een absolute schande dat het niet allang 6% is.

  2. Of wat dan heet ‘een doekje voor het bloeden’. Met een BTW verlaging zullen de prijzen niet zakken. Er is een volledige hervorming van de Europese spotmarkt nodig zodat de prijs niet langer enkel bepaald wordt door de prijs van aardgas.

  3. Er waren al voorstellen in die zin gedaan door de Vlaams-nationale partijen, natuurlijk zonder gevolg. CD&V liet er enige tijd overgaan om dit te laten bezinken (lees: vergeten) en pakt daar nu mee uit. Misschien happen de vivaldioten toe om toch één goed punt te halen. Ze zullen de voor hen verloren centen wel uit andere ruiven halen.

  4. het gat in de begroting zal verder uitweiden,geen nood,er zijn veel zwembaden in Vlaanderen,een extra belasting zal welkom zijn voor die vivaldidioten.Zotte tinne zal wel een uitkomst vinden om aan extra geld te geraken,om de Vlaming verder uit te zuigen voor haar debiele plannen.

  5. Ze gaan alweer lopen met een voorstel van het Vlaams Belang, en op de VRT hebben ze hun rood gedoe alweer bewezen, alle partijen noemen, behalve het VB. Schande deze linkse dictatuur!

Plaats een reactie

Delen