Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Uncategorized

Baas Spotify: “Joe Rogan het zwijgen opleggen is niet de oplossing”

Anton Schelfaut

Spotify-oprichter Daniel Ek is niet van plan om de populaire podcast van comedian Joe Rogan van het platform te verwijderen. “Ik geloof niet dat Joe het zwijgen opleggen de oplossing is”, maakt hij zich sterk in een brief aan het personeel, die persbureau Reuters kon inlezen.

De Zweedse streamingdienst Spotify verwijderde afgelopen weekend 70 afleveringen van The Joe Rogan Experience, waarin comedian Joe Rogan racistische uitspraken zou hebben gedaan. In de gewraakte afleveringen gebruikte Rogan onder meer het n-woord.

Ek stelt in de brief dat Rogan na gesprekken met de streamingdienst zelf beslist heeft om de afleveringen te verwijderen. “Hoewel ik sterk veroordeel wat Joe heeft gezegd (..) wil ik één ding heel duidelijk maken: ik geloof niet dat Joe het zwijgen opleggen de oplossing is.”

In een video op zijn Instagram-pagina verontschuldigde Rogan zich eerder al voor zijn uitspraken. “Er zijn veel dingen uit oude afleveringen van mijn podcast waarvan ik zou willen dat ik dat nooit had gezegd, of anders had gezegd”, zo luidde het bijschrift. Ook noemde hij de dingen die hij heeft gezegd “betreurenswaardig en beschamend”.

De podcast van Rogan, die exclusief op Spotify te beluisteren is, haalt gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering. Daarmee is het wereldwijd de best beluisterde podcast.

https://redactie.palnws.be/2022/01/van-ranst-spotify-promoot-gezondheidsgevaarlijke-antivax-content/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Baas Spotify: “Joe Rogan het zwijgen opleggen is niet de oplossing””

Plaats een reactie

Delen