Bert Anciaux over het vertrek van Ahidar uit Vooruit: “Reactie van partij op uitspraken over Gaza was niet oké”

Bert Anciaux en Fouad Ahidar tijdens een 1 meiviering in 2014. Belga

Uncategorized

Biden ontkent claims dat terugtrekking uit Afghanistan niet goed werd voorbereid

Redactie PAL

President Joe Biden ontkent in een interview dat de terugtrekking van Amerikaanse soldaten uit Afghanistan niet goed werd voorbereid. Dat brengt Breitbart. Een legerrapport beweert nochtans het omgekeerde.

Het was presentator Lester Holt die de aandacht van de president vestigde op het nieuwe rapport. “Ik moet u wijzen op het bestaan van dit rapport, die een hele groep hoge ambtenaren in de legerleiding heeft ondervraagd over de terugtrekking van het leger uit Afghanistan.” Volgens Holt zou dit rapport aangeven dat de terugtrekking niet voldoende werd voorbereid. “Veel militairen zeggen dat de regering duidelijke tekenen negeerde dat de situatie niet goed ging of dat het quasi onmogelijk was om mensen in de ambassade aan te zetten om een evacuatie op te zetten. Velen ontkenden de situatie die zich afspeelde.” Hij vroeg aan de president of hier iets van waar was.

“Niet waar”, aldus Biden

“Nee, dat is niet wat mij verteld is.”, reageerde de president. Daarop vroeg Holt hem of het leger wist dat het tijd was om te vertrekken, en daar ook op werd voorbereid. “Nee, ook dat is mij niet verteld. Niemand heeft mij dat verteld. Kijk, er was geen juist moment om weg te gaan.” Met andere woorden ontkent Biden dat het leger onvoorbereid was, maar ontkent hij tegelijkertijd ook dat iemand hem verteld heeft dat zijn soldaten wél voorbereid waren.

Biden voegde daar nog aan toe dat het geen optie was om nog langer in het land te blijven. “Als we niet waren vertrokken, hadden we veel meer troepen terug moeten sturen.”, aldus de president. “En dan heb ik het niet over 2000 of 4000. Nee, we zouden het aantal troepen aanzienlijk hebben moeten verhogen.” Dat zou er volgens Biden voor gezorgd hebben dat zijn land weer in een uitputtingsoorlog zou terecht gekomen zijn. “Dit was de juiste keuze.”

Holt sloot het interview af met een laatste formele vraag. “Voor de duidelijkheid, u ontkent de stellingen in het legerrapport?” Dat bevestigde Biden. “Ja, ik verwerp ze.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Biden ontkent claims dat terugtrekking uit Afghanistan niet goed werd voorbereid”

  1. Biden is een leugenaar en hij weet dit maar al te goed.Binnen het Amerikaanse leger is er heel wat controverse over de chaotische bijwijlen amateuristische terugtrekking die voor velen een herhaling was van hun smadelijke nederlaag in Vietnam.Tevens zijn vele hoge officieren en Amerikanen niet te spreken over de massa’s aan zware wapens/munitie en modern materieel (Black Hawks,T-29,C-130J,G222 transporttoestellen…) die werden achtergelaten en door de belastingbetaler werden betaald.

Plaats een reactie

Delen