Oud-president Georgië beschuldigt Russische spionnen ervan hem vergiftigd te hebben

Oud-president Georgië beschuldigt Russische spionnen ervan hem vergiftigd te hebben. Shutterstock

Cultuuroorlog

Cambridge College haalt LGBTQ-vlag weg na bezorgdheden over politieke neutraliteit

Niels Geerinck

Gonville & Caius College heeft besloten om de pride-vlag die sinds vorig jaar aan de centrale vlaggenmast hing, te verwijderen. De beslissing kwam er nadat het personeel zich zorgen maakte over de politieke lading van de vlag, die de neutraliteit van de school zou aantasten. De verwijdering verhit de gemoederen bij de studenten.

Vorig jaar werd in februari de pride-vlag gehesen ter ere van de start van de zogenaamde ‘LGBTQ History Month‘. Maandag werd echter beslist om de vlag voor altijd weg te halen. Die zou verdeeldheid zaaien en het onderwijspersoneel maakte zich al langer zorgen over de politieke lading van vlag, die zou de neutraliteit van de school schaden.

Verdeeldheid zaaien voorkomen

Die beslissing werd genomen tijdens de Algemene Vergadering, waar de meerderheid van het onderwijspersoneel voor de verwijdering van de vlag stemde. Vanaf nu kan enkel en alleen nog de vlag van het Gonville & Caius College aan de mast wapperen, zo beklemtoont de school.

“De vlag van het College is een symbool dat iedereen in onze scholengemeenschap verenigt”, zo klinkt het. “Vlaggen die worden gevlogen om meningen te uiten over oorzaken of problemen, hebben het potentieel om ons te verdelen. Wij zijn allemaal lid van dit College, dus enkel deze vlag spreekt voor ons allemaal. Geen enkele andere vlag doet dat.”

Daarnaast vindt de school dat de studenten reeds beschikken over “een grote vrijheid” om “publiekelijk hun eigen steun voor goede doelen te uiten” en stelt dat de beslissing “een eerlijk evenwicht vindt tussen de vrijheid van individuele studneten om hun politieke opvattingen te uiten en de noodzaak voor Caius, als educatieve instelling, om politiek neutraal te blijven.”

De onderwijsraad liet weten in dialoog te willen gaan met de studenten die vragen hebben omtrent de beslissing. Sommige studenten gaven aan zich “verraden” te voelen door het personeel en de school. “Deze regressieve beslissing staat symbool voor een diepgewortelde, overwegend cis-man, meerderheid blanke en meerderheidsgezinde gemeenschap die noch weet noch wil weten van het onrecht waarmee minderheden worden geconfronteerd”, zo klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Cambridge College haalt LGBTQ-vlag weg na bezorgdheden over politieke neutraliteit”

  1. “Woke” gaat vlug ten onder. Helemaal geen reden van bestaan. Geen enkele meerwaarde. Ze zijn er gewoon om er te zijn. A pain in the ass. Gaan we niet lang last van hebben. Gaan zichzelf overbodig maken. Te weinig body, te veel blablabla.

  2. ” sommige studenten ” , dus een zeer kleine , maar waarschijnlijk zeer agressieve en zeer luidruchtige en zeer onbekwame mini minderheid met veel pretentie , ” voelt zich verraden ” . Het staat hen toch vrij om in afrika naar een universiteit te gaan zonder racisme en volledig woke omdat er niks gezegd word ?

Plaats een reactie

Delen