Bart De Wever (N-VA) bij VTM Nieuws. Foto VTM Nieuws

Bart De Wever (N-VA) bij VTM Nieuws. Foto VTM Nieuws

Uncategorized

De Wever bekijkt arbeidsdeal met argusogen: “De Walen dweilen met De Croo, zoals hij zelf voorspeld heeft”

Van de redactie

N-VA-voorzitter Bart De Wever verwacht weinig van de ‘arbeidsdeal’, het akkoord over de hervorming van de arbeidsmarkt, waar de federale regering volop aan bezig is. “De Croo zei zelf: Als je als zevende partij een premier levert ben je een dweil en het blijkt. Er wordt nogal met hem afgedweild”. Aldus De Wever die de ‘arbeidsdeal’ voornamelijk als een overwinning voor de PS ziet.

De federale regering zet maandag zijn zoektocht verder naar een akkoord over de ‘arbeidsdeal’, de hervorming van de arbeidsmarkt. Zoals reeds bekend zoekt de regering een akkoord over onder meer de versoepeling van avondwerk in de e-commerce, het recht op opleiding, deconnectie en het statuut van medewerkers in de platformeconomie. 

De Wever, ziet de deal niet rooskleurig in. Zo hebben de Franstalige socialisten volgens de N-VA-voorzitter vorige zomer al hun slag thuisgehaald in dit dossier en heeft PS-voorzitter Paul Magnette onlangs nog eens duidelijk laten verstaan dat er van de flexibilisering van de arbeidsmarkt weinig in huis zal komen. 

“De liberalen staan daar helemaal naakt”, meent de N-VA-voorzitter. “Die arbeidsdeal wordt een arbeidsdweil”. Volgens De Wever heeft De Croo zelf gezegd dat hij “een dweil” dreigde te worden als zevende partij in de regering. “En het komt wel uit, er wordt nogal met hem afgedweild”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “De Wever bekijkt arbeidsdeal met argusogen: “De Walen dweilen met De Croo, zoals hij zelf voorspeld heeft””

  1. De Wever is niet mals voor OVLD en ook niet voor P.S. . Nochtans wilde hij toch zooo graag een regering met P.S en ik ben er zeker van dat hij ook na de verkiezingen van 2024 P.S. als eerste op zijn verlanglijst heeft staan om een federale regering te vormen .

  2. Alexander De Croo natte dweil. Zijn er dan andere in de Wetstraat als ze deel uitmaken van de meerderheid? Toch wel: Leo Tindemans (CVP), Jan Verroken (CVP), Karel De Gucht (VLD), Hendrik Vuye en Veerle Wouters, allebei ex-N-VA (sic). De laatste twee werden door Bart De Wever naar de uitgang gepusht wegens hun principiële Vlaams gezindheid (resic). Een beetje cynisch dat BDW nu lessen in moraal geeft aan Alexander De Croo.

Plaats een reactie

Delen