Het Duitse parlementsgebouw in Berlijn. Het Rijksdaggebouw. Shutterstock

Uncategorized

Duitse minister (Bündnis 90/Die Grünen) blijft ijveren voor vaccinatieplicht

Van de redactie

De Duitse minister van Gezinsaangelegenheden Anne Spiegel (Bündnis 90/Die Grünen) heeft in de krant ‘Bild am Sonntag’ opnieuw gepleit voor een vaccinatieplicht voor 18-plussers. Dat moet de vaccinatiegraad in het land opkrikken met het oog op de volgende herfst- en winterperiode.

“We hebben uitgebreide inspanningen gedaan om mensen te bereiken via vaccinatiecampagnes en andere aanbiedingen, maar we hebben de grens bereikt”, aldus Spiegel. Ook in Duitsland daalt het aantal besmettingen momenteel, maar dat neemt volgens haar niet weg dat een vaccinatieplicht nog steeds aan de orde is. 

Allicht duiken in de toekomst nieuwe gevaarlijke mutaties op, meent de groene minister. “Die zullen leiden tot een ernstige herfst en winter indien we de vaccinatiegraad niet aanzienlijk verhogen.” Ongeveer 75,1 procent van de Duitsers heeft de basisvaccinatie afgewerkt, circa 56,2 procent ontving een booster.  

De sociaaldemocratische fractieleider Rolf Mützenich deelt de mening van Spiegel. “Verplichte vaccinatie is een geschikt middel om beperkingen van de vrijheid komende winter te vermijden”, zei hij aan de kranten van Funke Mediengruppe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Duitse minister (Bündnis 90/Die Grünen) blijft ijveren voor vaccinatieplicht”

Plaats een reactie

Delen