Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Le Pen blijft populairder dan Zemmour bij Franse kiezer

Simon Segers

Marine Le Pen blijft met kop en schouders boven Eric Zemmour uitsteken, dat blijkt uit een peiling van Odoxa voor Le Figaro. De rechtse kiezer toont niet alleen een grotere voorkeur voor Le Pen, maar ziet haar ook als een meer competente leider voor Frankrijk.

Volgens de enquête staat 32 procent van de Fransen positief tegenover de rechtse presidentskandidate Marine Le Pen van Rassemblement National. Eric Zemmour van Reconquête, de andere rechtse kandidaat, wordt door slechts 22% van de Fransen positief bevonden. De voorkeur voor Le Pen is nog duidelijker bij het rechtse kiespubliek, zij overtuigt 87 procent van de kiezers, terwijl dit bij Zemmour slechts 61 procent is.

“Hij kende een spectaculaire opkomst en deed het zeer goed in de peilingen tussen september en november”, verduidelijkte Odoxa-directeur Gaël Sliman. “Maar hij deed dit door in te spelen op provocerende thema’s. Dat was effectief in het begin, maar het heeft er evenzeer ook toe bijgedragen dat hij verafschuwd wordt door vele Fransen.” De rechtse kiezers achten Le Pen ook meer competent om Frankrijk te leiden, hoewel dit volgens Sliman waarschijnlijk te wijten is aan een gebrek aan bekende namen in de aanhang van Zemmour.

Marion Maréchal

Marion Maréchal, kleindochter van gewezen Front National-kopstuk Jean-Marie Le Pen, gaf aan dat ze zich misschien zou aansluiten bij Zemmours Reconquête. De nicht van Marine Le Pen was ooit het jongste verkozen parlementslid in de geschiedenis van de Franse Republiek, maar besloot in 2017 om zich niet herverkiesbaar te stellen. Ze was destijds nochtans de meest populaire kandidaat. Nu overweegt ze echter om Zemmour te vervoegen: “De consistentie, de visie, de strategie doen me overhellen naar Eric Zemmour. Dat is zeker. Maar er is een familiekwestie” , verklaarde Maréchal aan Le Figaro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Le Pen blijft populairder dan Zemmour bij Franse kiezer”

  1. Le Pen zal van oudsher de rechtse kiezer wel vertrouwder overkomen. Een nieuwe partij of politieke beweging opbouwen is iets van wat langere duur dan het korte tijdsbestek waar Zemmour nu over beschikt. Uiteraard zijn bekendheid en kwaliteit van zijn aanhang ook niet te verwaarlozen.

  2. Linkse blad Le Figaro is evenmin te vertrouwen als de rest van de media.
    Hoe verklaren zioj dan dat er zaterdag TWEEkeer zoveel volk was op de meeting van Zemmour dan op die van Lepen? Ze voelen zeker de bui hangen en proberen hem in paniet de wind uit de zeilen te nemen.

Plaats een reactie

Delen