Foto van bib KU Leuven, illustratief. Bron: Shutterstock.

Foto van bib KU Leuven, illustratief. Bron: Shutterstock.

Uncategorized

Na UGent en VUB nu ook op KU Leuven meldingen van grensoverschrijdend gedrag

Ruben Notteboom

Nadat studentes naar voren kwamen met verhalen over grensoverschrijdend gedrag op de UGent en VUB, komen er nu ook incidenten boven water aan de KU Leuven. Eén van de professoren zou zich misdragen hebben, waardoor verschillende doctoraatsstudentes hun doctoraat niet wilden afwerken omdat hij hun promotor was.

De KU Leuven zou momenteel de zaak intern onderzoeken. De Standaard verzamelde wel al anonieme getuigenissen over het gedrag van de professor. Daarnaast kon De Standaard screenshots van mails en berichten inkijken. De KU Leuven meldt volgens de VRT wel dat de klachten “ernstig en structureel opgevolgd zijn”

Grensoverschrijdend gedrag werd “ernstig en structureel opgevolgd”

Wie de professor in kwestie is, is niet bekend gemaakt. Het zou om een hoogleraar gaan aan de faculteit Wetenschappen. Volgens De Standaard heeft de toenmalige ombudsman bevestigd dat er klachten waren ingediend. De universiteit zou een remediëringstraject begonnen zijn en daarna volgden geen nieuwe klachten meer.

De verhalen aan de KU Leuven komen niet toevallig nu. Het begon met een studente aan de UGent die al twee jaar grensoverschrijdend gedrag probeert aan te kaarten van een doctoraatsstudent. Zo zouden bijvoorbeeld examenvragen beloofd zijn in ruil voor seks. De studente hekelde er zich aan dat het zo lang duurde om er een antwoord op te krijgen. Ze had het gevoel dat haar klachten niet serieus werden genomen. Omdat ze met haar verhaal naar buiten kwam, inspireerde ze andere studentes hetzelfde te doen. Daarom dat de verhalen van de VUB en nu KU Leuven zo snel volgden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Na UGent en VUB nu ook op KU Leuven meldingen van grensoverschrijdend gedrag”

  1. Joined de club! Dit zijn meestal uitzonderingen, behandeld ze dan ook als uitzondering en stop de veralgemening. Dit is niet de regel maar de uitzondering. Los dit intern op, in plaats van de totale studenten gemeenschap te schofferen. Van universitaire incompetentie gesproken!

  2. Minstens de perceptie wordt gewekt dat mannenhatende xantippes mogelijk “wraak” zouden willen nemen voor onbewezen en/of gefingeerde feiten of uit pure & oversneden misandrie of mogelijk na een stukgelopen relatie, waar ze zich in een slachtoffer rol zouden wensen te wentelen. Het gedupeerde mansvolk kan dan echter wel een eis op grond van “Laster & Eerroof” indienen.

Plaats een reactie

Delen