Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Binnenland politiek

Overheid stelt vaccinatieplicht zorgpersoneel uit tot 1 juli

Ruben Notteboom

Het Belgische zorgpersoneel zal zich nog even niet verplicht moeten laten vaccineren. Eerst zou er een vaccinatieplicht gelden vanaf 1 april, maar die datum is nu uitgesteld tot 1 juli.

De federale overheid wil zorgpersoneel verplicht laten vaccineren. Aanvankelijk zou er tussen 1 januari en 1 april een overgangsperiode komen, waarin ongevaccineerde zorgmedewerkers toch nog een prik konden krijgen. Vanaf 1 april zouden ze dan geschorst of ontslagen worden. Die datum is nu uitgesteld naar 1 juli.

Vaccinatieplicht en overgangsperiode uitgesteld

Het juridisch werk om deze vaccinatieplicht door te voeren is namelijk nog niet voltooid. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke legde gisteren nog een aangepast voorstel op tafel. De overgangsperiode zal nu ingaan op 1 april en de deadline valt nu op 1 juli, zodat zorgmedewerkers meer tijd hebben zich toch te laten vaccineren.

Het is niet uitgesloten dat die datum opnieuw verandert. Er is veel verzet tegen een vaccinatieplicht. Niet alleen de vaccinatieplicht binnen de zorgsector ligt op tafel, er wordt ook gedebatteerd over een algemene verplichting voor de volledige bevolking en dat zien velen niet zitten. Oostenrijk is het eerste Europese land dat een algemene vaccinatieplicht aankondigde. Wat België gaat doen, is nog niet zeker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Overheid stelt vaccinatieplicht zorgpersoneel uit tot 1 juli”

  1. Wat een discriminatie, de ene wel en de andere niet, oftewel iedereen of niemand. En wat met het cordon sanitaire? Ze sluiten mensen uit enkel wanneer het hun uit komt. De grootste discriminators zijn zij met de grootste mond. Waarom moeten criminelen zoals vandenbroecke niet naar de cel wegens corruptie en geld verbranden, waarom word hij MINIster terwijl hij niet verkozen is geweest, allemaal discriminatie en corruptie.

  2. Allemaal dreigementen om de ‘weigeraars’ alsnog, zo denken ze toch, over de meet te kunnen sleuren. Denk erom, diegenen die nu nog weigeren zullen nooit maar dan ook nooit toegeven aan die dreigementen. Nog liever hang ik mij aan een boom. En denk erom, gerechtigheid zal geschieden en deze volksverraders zullen hun straf niet ontlopen.

Plaats een reactie

Delen