Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Poetin brengt kernwapens in staat van paraatheid

Carl Deconinck

Terwijl de oorlog in Oekraïne woedt, gaf Russisch president Poetin het bevel om de nucleaire afschrikking verder op te drijven. Hiermee wil hij een signaal sturen naar de NAVO en het westen om zich koest te houden.

Vladimir Poetin sprak vandaag met zijn hoogste militaire officieren en zei dat de NAVO-landen agressieve uitlatingen hebben gemaakt. Bovendien werken westerse landen ook aan stevige economische en financiële sancties tegen Rusland en de elite van het het land.

Als antwoord hierop gaf Poetin het bevel aan de Minister van Defensie en het hoofd van de Generale Staf om de ‘nucleaire afschrikkingskracht’ in een staat van paraatheid te houden. Poetin dreigde al eerder om kernwapens te gebruiken.

max seddon op Twitter: “@tass_agency Putin: “Western countries aren’t only taking unfriendly economic actions against our country, but leaders of major Nato countries are making aggressive statements about our country. So I order to move Russia’s deterrence forces to a special regime of duty.” https://t.co/AC1yHncqZc” / Twitter

De oorlog in Oekraïne zelf lijkt moeizaam te verlopen. Karkov en Kiev zijn nog steeds in Oekraïense handen en er duiken heel wat beelden op van gevangengenomen en gedode Russen. Het Russisch leger zou ook geplaagd worden door logistieke problemen. Het blijft echter moeilijk om feit van fictie te onderscheiden en de strijdende partijen sturen heel wat mist de wereld in.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

26 gedachten over “Poetin brengt kernwapens in staat van paraatheid”

  1. Niets aan de hand, stikstof is véél belangrijker dan nucleaire wapens en hyberbare napalm bommen. Zoals Trump zegt: we weten dat Poetin slim is want hij is heel slim. We weten dat de westerse leiders dom zijn, want ze zijn heel dom.

  2. Die kerel spoort toch niet meer ! Zelfs Russische soldaten weigeren al te vechten omdat ze beseffen dat de baas gek is ; maar zoals altijd, de enige die niet beseft dat hij gek is, is de gek zelf !

  3. Links moet toch trots zijn op hun verwezenlijkingen, 1 miljoen doden door corona, miljoenen doden door hun gekoesterde islam, nu volgen nog meer doden door de communistische ‘putain’ maar het Vlaams Belang, dat is heel wat anders, die extreem rechtsen hebben nog niemand vermoord mat dank aan de gesubsidieerde regimepers van extreem links.

  4. Toen de Berlijnse muur viel ging links europa compleet door het dak.
    Even later werd hier de dienstplcht afgeschaft.
    Ik dacht toen reeds “ooit komt de beer terug”, wat we vandaag zien.
    Door die afschaffing zitten we ook met anderhalve generaties verwende jeugdpopulatie die nooit met een ‘nee’ werd geconfronteerd en nooit leerde gehoorzamen aan regels.

  5. Poetin moet uit zijn doppen kijken nu Alexander De Croo wapens gaat slijten in Oekraïne. Wat een nobel perspectief sterven met Belgische wapens in de handen. Kassa, kassa voor de Belgische Führer. Terwijl de meeste waarnemers verklaren dat de economische oorlog van de USA/EU tegen Rusland Poetin het mes op de keel plaatst.

  6. het is nochtans simpel,Oekraïne wordt geen lid van de Navo en de EU en de oorlog is voorbij.Maar verlichte despoten als verafstoot willen dat niet inzien,ondertussen zitten wij met de peren die we niet meer kunnen bakken.Volgens zotte tinne leveren de kerncentrales maar 2% van de energie en gebruiken we 4% Russisch gas,wel laten we iedere dag onze teller gedurende 28 minuten afzetten en de gaskraan gedurende 58 minuten toe draaien,en het probleem is opgelost,we kunnen dat ’s nachts doen.Zotte tinne is zo zot nog niet;wij zijn de zotten die betalen.Vandaag zal ze de prijs bepalen die de leveranciers mogen aanrekenen,de groene droom wordt werkelijkheid,paard en kar en onze uitwerpselen opbranden.

  7. de oorlogsmachine is een hongerig beest dat nooit tot stilstand komt. De Amerikaanse productiecijfers van WO2 zijn hallucinant, het aantal vliegtuigen oversteeg de huidige productie.
    Sindsdien wilden ze maar blijven produceren, met hetgeen ze in totaal voor de afghaanse oorlogen hebben geproduceerd kon je bijna een miljard inheemse Vlaamse kinderen een geboortepremie van duizend euro geven.

Plaats een reactie

Delen