De Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

De Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Poetin moedigt Oekraïens leger aan om eigen regering omver te werpen

Van de redactie

De Russische president Vladimir Poetin heeft het Oekraïense leger vrijdagavond in een toespraak op televisie opgeroepen om zelf de macht te grijpen. Met de huidige machthebbers in Kiev, de zogenaamde “neonazi’s” en “druggebruikers”, zou er namelijk niet te onderhandelen zijn.

In een toespraak op de Russische staatsomroep moedigde Vladimir Poetin het Oekraïense leger aan om het heft in eigen handen te nemen. “Het lijkt erop dat het voor ons gemakkelijker zal zijn om met u tot een overeenstemming te komen dan met die bende drugsverslaafden die zich in Kiev hebben gevestigd en zodoende het hele Oekraïense volk gijzelen”, aldus Poetin.

“Ik doe nogmaals een beroep op het militair personeel en de strijdkrachten van Oekraïne: sta niet toe dat neonazi’s uw kinderen, echtgenotes en ouderen als menselijk schild gebruiken”, voegde de Russische president er nog aan toe.

Onderhandelingen in het slop

Door de opruiende taal van Poetin lijkt een verzoening tussen beide landen verder dan ooit. Op zijn minst opvallend wetende dat Zelenski en het Kremlin de uren voor deze toespraak toenadering zochten en zelfs een locatie aan het bespreken waren om de mogelijke vredesonderhandelingen te laten doorgaan.

Het Kremlin zou aan de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gevraagd hebben om onderhandelingen met Oekraïne te organiseren in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Oekraïne zou hierop onderhandelingen in de Poolse hoofdstad Warschau hebben voorgesteld. Daarna zou er geen contact meer geweest zijn tussen beide partijen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over “Poetin moedigt Oekraïens leger aan om eigen regering omver te werpen”

  1. Poetin heeft zich in Oekraïne op een hellend vlak begeven naar analogie met Hitler toen die Polen aanviel. Als er morgen ergens een Winston Churchill opstaat in Europa of Amerika dreigt er nog meer onheil voor Poetin en zijn acolieten.

  2. een bestand moet er zo snel mogelijk komen en eventueel de Minsk-2 akkoorden terug op tafel leggen ook de neutraliteit dat Oekraïne beloofde na de afscheiding uit de Sovjetunie kan terug ter sprake komen. maar niet jonge mannen van 18 jaar onvoorbereid naar moderne tankcolonnes sturen met een simpel geweer of de bevolking oproepen om met flessen met benzine daar tegen te vechten. Dat is onwaardig om dat te horen uit de mond van de gezaghebbers.

  3. neonazi’s? het zijn de liberalen en communisten die radicaal gaan hier in europa,
    nazi’s waren sociaal democraten dat later geevolueerd is naar fascisme
    linkse fascisme is marxisme, sovjet unie, zoals stalinisme, poetin was toch anti woke?
    dus die neonazisme klopt niet,

  4. Altijd praktisch denken: Oekraïne wordt ‘ veroverd’ door de Navo, ze installeren een zogenaamde ‘vrijheid’ via een zogenaamd democratisch systeem, in Kiev zie je Afrikanen fietsen, ‘black lives matter’-, allerlei ‘woke’-betogingen, etc., het nieuwe westerse systeem kortom. Daarna schuiven de Navo-raketten op tot aan de russische grens. Putin wil toch niet de geschiedenis ingaan als eerste
    (of tweede, in feite) die op de knop heeft gedrukt, en Rusland trekt zich helemaal terug, er is geen koude winter nodig die de Duitse of Franse legers kan terugslaan, want de kernraketten voorkomen toch enig initiatief.
    Na lang aandringen wordt Putin omvergeworpen (niet de Abramovitsjen en Rothenbergen natuurlijk, die zijn met het geld weg en blijven regeren achter de schermen).Rusland wordt ‘democratisch’, de nieuwe premier is zelfs een transgender. Maar is dat dan nog een vijand en waarom? Dus waar moeten ze die raketten dan zetten? Allemaal op China richten?

Plaats een reactie

Delen