Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Politie ontdekt oorlogswapens, politie-uniformen en 50 kilogram cocaïne tijdens huiszoekingen

Ruben Notteboom

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft oorlogswapens, politie-uniformen en 50 kilogram cocaïne in beslag genomen tijdens huiszoekingen bij leden van een criminele organisatie. Zeven mensen werden gearresteerd. De organisatie hield zich bezig met internationale wapenhandel.

Eén van de verdachten was een veiligheidsagent in de haven van Zeebrugge. Hij zou er naar verluidt voor hebben gezorgd dat cocaïne het land kon binnengesmokkeld worden via de haven. Over zijn identiteit zijn geen details bekendgemaakt.

Politie valt binnen op verschillende plaatsen

De actie vond vorige week dinsdag plaats. Op verschillende plaatsen in Brussel werd binnengevallen door Franse en Belgische speurders. 50 gram cocaïne werd in beslag genomen, wat een straatwaarde heeft van 2,5 miljoen euro. Daarnaast werd 800.000 euro in cash gevonden en een hele resem aan oorlogswapens, handvuurwapens en politie-uniformen.

Diverse leden van deze criminele organisatie gebruikten de gekende SKY ECC-toestellen om te communiceren”, meldt de federale politie volgens onder andere VRT. Die communicatie werd geanalyseerd, wat zorgde voor alle nodige informatie om de actie uit te voeren.

Veiligheidsagent in haven Zeebrugge werkte samen met criminelen

Op basis van die informatie kon de veiligheidsagent van de haven van Zeebrugge geïdentificeerd en gearresteerd worden. De veiligheidsagent gaf de organisatie toegang tot cocaïne die via de haven werd binnengesmokkeld.

De zeven verdachten zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Drie van hen werden al onder aanhoudingsbevel geplaatst en zitten momenteel in de cel. Alle verdachten zijn bekend bij justitie, maar over hun identiteit is weinig bekend gemaakt. Eén van hen verbleef in ons land onder een valse identiteit en moet eigenlijk in Frankrijk nog tien jaar celstraf uitzitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

7 gedachten over “Politie ontdekt oorlogswapens, politie-uniformen en 50 kilogram cocaïne tijdens huiszoekingen”

  1. Is het normaal dat de politie bij vertrek op pensioen hun politiekledij niet moet inleveren. Wat doen ze er mee? Er staan altijd niet-bevoegden klaar om politie-uniformen over te nemen.

Plaats een reactie

Delen