PS' Ahmed Laaouej delivers a speech at a plenary session of the Chamber at the Federal Parliament in Brussels, Thursday 30 September 2021. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Uncategorized

PS-Kamerlid weigert voorstel Vlaams Belang om fouten in tekst aan te passen

Wannes Neukermans

Tijdens de Commissie Financiën in het federaal parlement diende Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) een technisch amendement in om technische (schrijf)fouten in de tekst aan te passen. Zonder twijfel stemt bevoegd minister Van Peteghem (CD&V) toe, totdat PS-Kamerlid Ahmed Laaouej protesteert. Uiteindelijk worden de amendementen van het Vlaams Belang verworpen en dient Open Vld dezelfde tekstwijzigingen in onder haar eigen naam. “Een kleuterklas is er niets tegen”, reageert het Vlaams Belang.

“Gedurende de Commissie Financiën had het Vlaams Belang ontdekt dat er een incorrectheid in een wetsontwerp stond”, reageerde een N-VA-politicus. “Ze hadden een amendement ingediend om dit aan te passen. Van Peteghem was akkoord en riep iedereen op om het te steunen.” Enkele slordigheden aanpassen in de tekst, daar kan niemand iets tegen hebben. Maar dat is buiten Ahmed Laaouej gerekend. De Brusselse PS-baas, die intern in de clinch ligt met Rudi Vervoort, is een notoir tegenstander van alles wat Vlaams Belang of N-VA is. “Ze zijn dan met veel ophef vertrokken“, reageerde de N-VA’er.

“Wat een zielige vertoning!”, reageert het Vlaams Belang op Twitter. “Ahmed Laaouej van PS stapt boos op en eist hetzelfde van de andere partijen. Open Vld volgt ruggengraatloos, verwerpt de amendementen van Vlaams Belang om daarna dezelfde amendementen onder eigen naam in te dienen en goed te keuren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

24 gedachten over “PS-Kamerlid weigert voorstel Vlaams Belang om fouten in tekst aan te passen”

  1. onvervalst racisme vanwege Ahmed Laaouej één van de grootste racistische moslimfundamentalisten die er bestaan; tijd voor cordon sanitaire rond deze racistische criminele PS

  2. Voor zover het niveau van extreem links wat totaal niets te maken heeft met politiek maar met discriminatie en racisme. Het extreem links beleid van heden dat alle vormen van racisme en discriminatie verwerpt maakt er zich zelf schuldig aan. Extreem links legt de mensen een discipline op die ze zelf niet toepassen, zo ook ambtenaren, politie, politici enz….. Het echte racisme schuilt achter een extreem links gelaat. Maar met bewijzen komen alsof het Vlaams Belang discrimineert of racistisch zou zijn blijft helaas uit.

  3. Lijkt mij niet abnormaal, Vlaams Belang had namelijk die motie in het Nederlands ingediend , een vooraanstaand Brusselaar begrijpt die taal niet. Een minimum aan beleefdheid ware geweest om rekening te houden met de omgangstalen in onze hoofdstad.

  4. Het aangehaalde onderwerp lijkt in feite niet zo zwaarwichtig en behelst enkel het recht zetten van ‘schrijffout(en)’, maar het was blijkbaar voldoende voor de PS om vanuit haar gekende anti-vlaamse reflex een fors NJET uit te roepen en voor de zoveelste keer haar gebrek aan respect voor een correct taalgebruik met overtuiging te demonstreren.

    Het omgekeerde geval, waarbij een franstalige partij een amendement zou indienen om schrijf- of andere taalfouten in een Franse tekst te laten corrigeren, zou eenvoudigweg niet voor komen want nederlandstaligen kennen daarvoor te goed frans….

  5. Gewoon de Vlaamse enkel-richting geldtransfer kraan naar de Derde Wereld Wallonistan potdicht draaien ter disciplinering. Waarom zouden we tolereren dat zij bijten in de Vlaamse hand die hen voedt ? “België barst !”

  6. Hebt gij over deze gebeurtenis iets gehoord op de V(?) RT. Neen – zoals we evenmin iets hoorden over het gescharrel van onze porno-premier.
    Een partij die de chouchou is van de staatszender – nooit goed.

  7. Moeten wij met dergelijke personen in hetzelfde staatsverband blijven leven ? Aangespoelde exoten die hier, in ons eigen land het zich permitteren ons te schofferen ! Nadat ze, op onze kosten levend zich een welstand kunnen aanmeten waarvan ze in hun land van herkomst maar kunnen van dromen. Hoelang moeten we die boosaardige lui nog naast ons dulden ?

  8. Een “vooraanstaand Brusselaar” wie mag dat dan wel wezen???Ik dacht dat we in een tweetalig land leven waar Brusselaars en Walen het steeds hebben over “nous tous ensemble” dan lijkt het mij toch doodnormaal dat je de andere in zijn taal begrijpt en dat heeft wel met elementaire beleefdheid te maken .

Plaats een reactie

Delen