Rutten over vertrek Almaci: "Het zijn trieste tijden voor vrouwen aan de top"

Voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. Photo News

Binnenland politiek

Sarah Schlitz (Ecolo): “Universiteiten zijn een vruchtbare voedingsbodem voor seksueel en seksistisch geweld”

Anton Schelfaut

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) heeft bij de Franstalige radiozender La Première gereageerd op de meldingen van grensoverschrijdend gedrag aan de Belgische universiteiten. Ze sprak zich ook uit over het nieuwe incident met Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Tijdens het begroetingsmoment van de EU-Afrika-top werd Ursula von der Leyen genegeerd door de Oegandese minister van Buitenlandse Zaken, Jeje Odongo. Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, deed alsof er niets aan de hand was. Het voorval doet denken aan de ‘sofagate’ van vorig jaar.

Schlitz hekelt dat een vrouw van Von der Leyens niveau publiekelijk het slachtoffer wordt van seksisme. “Het is een vernedering die vrij gewelddadig is”, oordeelt ze. “Ik denk dat het tegenwoordig echt belangrijk is om sterke bondgenoten te hebben die kunnen ingrijpen wanneer ze getuige zijn van dit soort taferelen.”

Grensoverschrijdend gedrag aan universiteiten

De staatssecretaris liet ook haar licht schijnen over de situatie aan de Belgische universiteiten. Daar kwamen recent gevallen van grensoverschrijdend gedrag aan het licht. “Seksisme is in veel omgevingen aanwezig, maar universiteiten zijn een vruchtbare bodem voor seksueel en seksistisch geweld vanwege de machtsniveaus die daar bestaan”, besluit Schlitz.

https://redactie.palnws.be/2022/02/charles-michel-doet-opnieuw-niets-wanneer-ursula-von-der-leyen-genegeerd-wordt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Sarah Schlitz (Ecolo): “Universiteiten zijn een vruchtbare voedingsbodem voor seksueel en seksistisch geweld””

  1. Als een zwarte een blanke negeert staat extreem links op de kade met grensoverschrijdend gedrag, als een blanke geen hand geeft is het racisme. Dus het ene racisme is het andere niet volgens extreem links maar ze sluiten zelf 1 miljoen Vlamingen uit. En op de universiteit zijn het meestal extreem linkse docenten, zie maar hoe rik van de walle alles verzwegen heeft en nu mae culpa slaat, hypocrieten!

  2. Er bestaan geen “belgische universiteiten”. Onderwijsbevoegdheden zijn al decennia lang geregionaliseerd. Universiteiten zijn óf Vlaams óf Waals. Over welke universiteiten heeft ze het ?

  3. Sarah Schlitz for President! Van Oeganda bedoel ik dan. Kan ze daar aan de plaatselijke bevolking de woke-regeltjes eens helder en duidelijk uitleggen. Ze zal zonder twijfel een zee van applaus oogsten.

Plaats een reactie

Delen