Spotify verwijdert 70 afleveringen van Joe Rogan-podcast

The Joe Rogan Experience. Shutterstock

Uncategorized

Spotify verwijdert 70 afleveringen van Joe Rogan-podcast

Anton Schelfaut

De Zweedse streamingdienst Spotify heeft 70 afleveringen van The Joe Rogan Experience, waarin comedian Joe Rogan racistische uitspraken zou hebben gedaan, offline gehaald. In de gewraakte afleveringen gebruikte Rogan onder meer het n-woord. De afleveringen die desinformatie over het coronavirus en vaccins zouden bevatten, staan echter wel nog online.

In een video op zijn Instagram-pagina heeft Rogan zich intussen verontschuldigd voor zijn uitspraken. “Er zijn veel dingen uit oude afleveringen van mijn podcast waarvan ik zou willen dat ik dat nooit had gezegd, of anders had gezegd”, luidt het bijschrift.

Rogan noemt de dingen die hij heeft gezegd “betreurenswaardig en beschamend”, maar benadrukt dat hij het n-woord nooit heeft gebruikt om racistisch te zijn. “Ik ben niet racistisch, maar als je in een situatie zit waarin je dat over jezelf moet zeggen, heb je het verkloot. Ik heb het duidelijk verpest”, aldus de presentator, die “zou willen dat hij zijn woorden terug kon nemen”.

Desinformatie

De podcast van Rogan, die gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering haalt, ligt al enkele weken onder vuur. Volgens critici zou The Joe Rogan Experience immers desinformatie over het coronavirus en vaccinatie verspreiden.

Uit protest tegen de podcast hebben de Canadese muzikanten Neil Young en Joni Mitchell hun muziek van Spotify gehaald. “Het is Rogan of Young, maar niet allebei”, klonk het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Spotify verwijdert 70 afleveringen van Joe Rogan-podcast”

Plaats een reactie

Delen