De Truth Social-app. Shutterstock

De Truth Social-app. Shutterstock

Uncategorized

Trumps Truth Social-app verschijnt maandag in App Store

Van de redactie

Ruim een jaar nadat Donald Trump werd verbannen van Twitter en Facebook wordt het nieuwe sociaalmedia-platform van de omstreden voormalige Amerikaanse president maandag in de App Store verwacht. Dat zou blijken uit berichten van een leidinggevende over een testversie die door Reuters zijn bekeken.

Het Engelse persbureau meldt dat vrijdag een leidinggevende van het nieuwe netwerk vragen heeft beantwoord van mensen die waren uitgenodigd om de app tijdens de testfase te gebruiken. Een van de testers vroeg wanneer de app wordt vrijgegeven voor het publiek. “We zijn momenteel klaar voor vrijgave in de Apple App Store op maandag 21 februari”, antwoordde de leidinggevende daarop.

De lancering zou de aanwezigheid van de voormalige president op sociale media na meer dan een jaar herstellen nadat hij werd verbannen van Twitter Inc, Facebook en YouTube na de bestorming van het Capitool door Trump-aanhangers. De republikein werd er toen van beschuldigd dat hij doelbewust via sociale media een mensenmassa opruide. Trump spande later een rechtszaak tegen Twitter aan waarin hij claimde dat de macht die het sociaalmedia-bedrijf zou hebben “uiterst gevaarlijk is voor het open democratisch debat”.

De Trump Media & Technology Group (TMTG) zegt met de Truth Social-app een alternatief voor Twitter te willen bieden en wil later ook nieuws, podcasts en entertainment brengen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen