Binnenkant van een Brusselse tram © Bert Van Den Broucke/Photo News

Binnenkant van een Brusselse tram © Bert Van Den Broucke/Photo News

Uncategorized

Verdachte van mislukte kinderontvoering gearresteerd

Maarten Sirre

Vorige week dinsdag poogde een 30-jarige man een 12-jarig meisje weg te sleuren uit een tram richting Brussel-Zuid. Omstaanders wisten hem gelukkig tegen te houden. De ouders van het meisje hebben een klacht ingediend bij de spoorwegpolitie. De verdachte is hierna opgepakt. Hij verschijnt vandaag voor de raadkamer. Hij was al langer bekend bij de politie wegens onder andere bedreigingen.

Vorige week dinsdag in de namiddag zat het 12-jarige meisje samen met een leeftijdsgenootje op de tram richting Brussel-Zuid. Het meisje stond haar plaats af aan een andere passagier en werd vervolgens benaderd door de verdachte. Die begon haar halsketting te betasten, aldus het Nieuwsblad. Bij de halte Lemonnier probeerde de 30-jarige “I.K.” het kind naar buiten te sleuren. Omstaanders wisten hem echter tegen te houden en het kind te beschermen. Aan de eerstvolgende halte stapten de twee meisjes direct uit.

Klacht ingediend

Het meisje bleef wachten bij die halte -het Zuidstation- tot haar ouders haar kwamen ophalen. Die zijn dan vervolgens een klacht gaan indienen bij de federale spoorwegpolitie. Er is hierna een onderzoek ingesteld, dat heeft geleid tot de aanhouding van de 30-jarige verdachte. I.K. zijn de initialen van die mogelijke ontvoerder. Hij was al bekend bij de politie wegens bedreigingen. Meer wil het parket nog niet bekendmaken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen