Achtergrondfoto Shutterstock. Ingezette foto Twitter.

Achtergrondfoto Shutterstock. Ingezette foto Twitter.

Uncategorized

Voetballer Kurt Zouma gebruikt kat als voetbal en mishandelt ze in bijzijn van kind

Ruben Notteboom

Frans international Kurt Zouma heeft een kat als voetbal gebruikt. Dat blijkt uit beelden die onder andere op Twitter werden verspreid. Hij geeft de kat een harde trap en jaagt het diertje achteraf op. Op het einde is zelfs te zien hoe een kind het dier oppakt, waarna Zouma de kat een harde klap geeft.

De beelden van de brutale dierenmishandeling werden door de Britse tabloid The Sun verspreid. De 27-jarige voetballer is duidelijk te zien terwijl zijn vriend achter de camera aan het lachen is met de situatie.

(Lees verder onder de tweet.)

Mishandeling

De kat is een Bengaal, een ras dat voor zeker 1.000 euro per kitten verkocht wordt. Eerst neemt hij het dier op en laat hij het vallen, om het dan ver weg te schoppen. De poes wordt opgejaagd en geslagen in het bijzijn van een kind.

Het dier kreeg de mishandeling over zich heen omdat het beestje de miljoenenvilla van Zouma overhoop gehaald zou hebben. De Fransman heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn gruweldaden. “Ik wil me verontschuldigen voor mijn acties. Er zijn geen excuses, ik heb hier veel spijt van. Ik wil ook sorry zeggen tegen iedereen die geraakt werd door de video. Mijn katten zijn momenteel gezond, we houden van hen en ze worden gekoesterd door onze hele familie. Dit was een alleenstaand geval“, klinkt het bij Sky Sports.

West Ham kan niet lachen met daden

De werkgever van de voetballer, West Ham, kan niet lachen met dit voorval. Ze veroordelen de acties van Zouma en tolereren zulk gedrag niet. Het is mogelijk dat Zouma zelfs vervolgd wordt voor dierenmishandeling. In het Verenigd Koninkrijk staan daar straffen op van maximum vijf jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

5 gedachten over “Voetballer Kurt Zouma gebruikt kat als voetbal en mishandelt ze in bijzijn van kind”

  1. Allez, ECHTE dierenvrienden dus! Excuses aanbieden omdat het in de media gekomen is en hij en de filmer weten dat een enorm deel van de maatschappij dit (gelukkig) niet tolereert, bang voor zijn imago en een eventuele straf, DAAROM biedt ie zijn excuses aan, meer niet! Triestig gedrag.

Plaats een reactie

Delen