Uncategorized

Zemmour wil dat “Frankrijk een landschap van kerken blijft”

Van de redactie

In een televisie-interview met de Franse nieuwszender BFM TV verkondigde presidentskandidaat Eric Zemmour dat “Frankrijk een landschap van kerken moet blijven” en achtte hij het mogelijk “nieuwe moskeeën te bouwen, maar discreet, want religie moet in de openbare ruimte blijven”.

Volgens de Franse presidentskandidaat betekent de bouw van grote (kathedraal)moskeeën voor bepaalde moslims ‘de verovering van Frans grondgebied’. Daarom oppert hij een meer discrete vorm van moskeeën. “Ik weiger de gigantische moskeeën omdat ik vind dat Frankrijk een kerkelijk landschap moet blijven behouden.”

“We kunnen nieuwe moskeeën bouwen, maar discreet, want religie moet in de openbare ruimte blijven”, ging de voormalige journalist verder. “Frankrijk is gemaakt door het Christendom (…). Voor mij is Frankrijk de witte jas van de kerk. In Frankrijk wil ik de stem van de muezzin niet horen en we zullen het niet horen, niet als ik de president ben.

Hoewel er geen officiële telling is van het aantal moskeeën bij onze zuiderburen , schat het ministerie van Binnenlandse Zaken dat er ongeveer 2500 zijn in Frankrijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Zemmour wil dat “Frankrijk een landschap van kerken blijft””

Plaats een reactie

Delen