Bizar: Frans president Macron kopieert kledingstijl van Zelensky

Frans president Emmanuel Macron. Shutterstock

Uncategorized

Bizar: Frans president Macron kopieert kledingstijl van Zelensky

Carl Deconinck

Frans president Emmanuel Macron pakt uit met een bevreemdende stijlbreuk. In plaats van een keurig kostuum te dragen, kiest hij er nu voor om zich te kleden zoals de belegerde president van Oekraïne. Macron draagt nu ook een hoodie van het leger en loopt er een pak onverzorgder bij.

President Macron had altijd al een afgelikt imago, waarbij hij steeds strak in het pak zat. Hij was al vanaf het begin van zijn presidentschap erg gevoelig voor stijl en decorum. Maar nu lijkt hij een grote bocht genomen te hebben. Nieuwe foto’s van de officiële fotograaf tonen hem met een stoppelbaard en een hoodie. Daarmee lijkt hij zich de stijl van Oekraïens president Zelensky eigen te maken.

Zelensky loopt noodgedwongen al weken rond in kakigroene militaire kledij. Het staatshoofd bevindt zich momenteel in de Oekraïense hoofdstad Kiev, die belegerd wordt door een vijandig Russisch leger. Bovendien gold Zelensky altijd al als een man van het volk en werd hij verkozen op basis van een populistisch programma.

Dat uitgerekend de altijd gladgeschoren Macron zich nu dezelfde stijl aanmeet, is een ander paar mouwen. Macron komt uit de bancaire wereld en had altijd al een moeilijke relatie met de gewone Fransman. Daardoor werkte hij het protest van de gele hesjes in de hand. In plaats van voor zijn stijlvolle maatpakken kiest Macron nu dus voor een hoodie van het leger. Franse parachutisten in zijn geval, want het logo CPA 10 is duidelijk zichtbaar.

Op Twitter reageert men scherp op de nieuwe stijl. Men spreekt van het “toppunt van het belachelijke”. “Hij waant zichzelf Zelensky, het is ernstiger dan gedacht.”

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/p_duval/status/1503345988869758985

Nog meer vreemde foto’s

Het is niet de eerste keer dat Macron zich laat opmerken met vreemde foto’s. Vorige week verscheen er ook al een opmerkelijke reeks van foto’s. Daarop leek hij zich ernstig zorgen te maken. Het was allemaal bijzonder dramatisch, versterkt door de omstandigheden, namelijk de Russische inval in Oekraïne. Nochtans waren de foto’s eerder genomen, tijdens het internationaal crisisoverleg voor de inval. Hij leek vooral het imago van Amerikaans president John F. Kennedy tijdens de Cubaanse rakettencrisis te willen imiteren. Daardoor was Macron het mikpunt van spot.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Bizar: Frans president Macron kopieert kledingstijl van Zelensky”

  1. Tja doen alsof is nogal typisch voor politici . Er afgelikt bij lopen om een deftige indruk te wekken of met hoodie en stoppelbaard rondlopen om de populist uit te hangen. Het ware gezicht en aard is zelden duidelijk te onderscheiden…

  2. Wanneer men eens goed kijkt wie deze mensen zijn die ons regeren begint men zich vragen te stellen. Een doorsnee landbouwer doet normaler en heeft een grotere doses gezond verstand dan deze zieke geesten.

  3. Deze man kampt met psychische problemen.Hij heeft geen ” identiteit”.Hij zou beter eens bij een psycholoog langsgaan.Van welke politieke strekking je ook bent, uit welke wereld je komt, kom onder het gewone volk.Want dat is het probleem met veel hoogwaardigheidsbekleders, directeurs, ambtenaren, dokters, bankiers etc.

Plaats een reactie

Delen