Shutterstock

Shutterstock

Uncategorized

Burgemeester Marioepol: “Russen plegen genocide op het Oekraïense volk”

Van de redactie

Er is een genocide aan de gang tegen het Oekraïense volk.” Dat heeft de burgemeester van de stad Marioepol Vadim Bojstjenko gezegd in een gesprek met het Nederlandse programma ‘Nieuwsuur’.

Bojstjenko vergelijkt wat er momenteel gebeurt met de bombardementen op Dresden en Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. “Al 23 dagen wordt onze stad aan puin geschoten. (…) Het is moeilijk voor te stellen dat zoiets in deze tijd kan gebeuren. Dat onze oostelijke buurman zo wreed kan zijn. We kunnen ze niet meer met goed fatsoen onze buurman noemen.”

Bojstsjenko schat dat er tot nu toe 4.000 burgers in Marioepol zijn omgekomen door Russisch geweld. Rusland bombardeerde onder meer een theater. Ook Boychenko’s moeder en broer waren op dat moment in het theater, ze schuilden in de kelder en overleefden het bombardement. Bojstsjenko zelf zit op een veilige geheime locatie buiten de stad.

Zwaarste straf voor verantwoordelijke

De generaal van Rusland die de leiding heeft over het beleg van Marioepol moet volgens Boychenko de “zwaarste straf” krijgen: “Hij moet levenslang in de strengste gevangenis komen. En hij moet de vaders en moeders in de ogen kijken die hij hun kinderen ontnomen heeft.”

Marioepol ligt al 23 dagen onder vuur. Shutterstock

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Burgemeester Marioepol: “Russen plegen genocide op het Oekraïense volk””

  1. De vergelijking met Dresden kan Poetin weer aanmoedigen om het Oekraïense verzet met Nazi’s te vereenzelvigen.
    Schiet alvast die Russische ‘Bomber’ Harris van het terrein.

  2. Een genocide uitvoeren gebeurt volgens Macron en veel EU diplomaten dan weer niet door een slachter. Door wat dan wel? Politiek correcte woke taal zal de slachter niet tegenhouden nog meer te slachten. Natuurlijk zal Macron en de EU diplomaten dit pas toegeven nadat een wereldoorlog is uitgebroken, zoals Chamberlain ook bleef “onderhandelen” met een andere slachter.

Plaats een reactie

Delen