China boycot Engelse voetbalcompetitie wegens steunbetuigingen aan Oekraïne

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

China boycot Engelse voetbalcompetitie wegens steunbetuigingen aan Oekraïne

Carl Deconinck

In China zullen voetballiefhebbers dit weekend geen wedstrijden kunnen bekijken uit de Engelse Premier League. Dit omdat er veel steunbetuigingen te zien zullen zijn voor Oekraïne. Het Chinese communistische regime lijkt daarmee de kant van Rusland te kiezen en wil niet dat zijn inwoners geconfronteerd worden met de westerse sentimenten.

De Premier League had eerder deze week aangekondigd dat het voetbal dit weekend in het teken zou staan van de dramatische gebeurtenissen in Oekraïne. De organisatie riep op tot vrede en verklaarde dat de gedachten bij iedereen die lijdt onder de impact van de Russische inval zijn. Daarom neemt de Engelse competitie enkele symbolische maatregelen. Zo zullen de aanvoerders dit weekend armbanden dragen in de Oekraïense kleuren en zullen de grote schermen in de stadions speciale boodschappen tonen. Ook worden de supporters uitgenodigd om vlak voor de aftrap stil te staan bij de gebeurtenissen.

Omdat de Premier League had laten weten de Russische acties ten volle te verwerpen en solidariteit te tonen met Oekraïne, besliste het communistische regime dan maar om geen beelden van de Engelse competitie uit te zenden. De organisatie van de Premier League wenste tegenover de BBC niet te reageren op die Chinese weigering. In 2019 verdween de wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City van het uitzendschema toen Arsenal-speler Mesut Özil zich op sociale media kritisch had uitgelaten over de behandeling van de Oeigoeren in China.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “China boycot Engelse voetbalcompetitie wegens steunbetuigingen aan Oekraïne”

  1. Als China de kant van Rusland kiest, dan zijn ze het eens dat delen van een land zich eenzijdig onafhankelijk mag verklaren. Hoe past dit dan in het plaatje betreffende Taiwan?

  2. Het chinees virus heeft al meer dan 1 miljoen doden gemaakt, hun lokale spreekbuis van ranst raadde ons aan geen mondmaskers te dragen dus extra doden, dictator ‘putain’ begint aan zijn moordronde, links koestert de islam die dagdagelijks mensen vermoord, men zou voor minder trots zijn om extreem recht genoemd te worden als je niemand vermoord.

  3. Engelse Sportlui die zich laat manipuleren door de internationale politiek. Ze zijn de tijd vergeten toen het Engels leger, tijdens een voetbalwedstrijd in India, vijfhonderd toeschouwers, zonder waarschuwing, liet mitrailleren uit wraak.

Plaats een reactie

Delen