De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Shuttestock

De Franse presidentskandidaat Eric Zemmour - Afbeelding: Shuttestock

Uncategorized

Eric Zemmour: “Oekraïense migratie zou Frankrijk nog meer destabiliseren”

Niels Geerinck

Terwijl in heel Europa de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen op gang komt, lijkt de Franse presidentskandidaat Eric Zemmour minder gewonnen voor het idee. Hij zou het liefst hebben dat de migranten in Polen blijven. “In plaats van Frankrijk te destabiliseren, dat al overweldigd is door immigratie”, zo klinkt het.

Zemmour is van mening dat Frankrijk en de Europese Unie de financiële middelen voor Polen moeten opdrijven, om de opvang daar optimaal te organiseren. “Ik denk dat we Polen moeten helpen om de Oekraïners op te vangen. Ik heb liever dat ze in Polen blijven. Van daaruit kunnen ze ook makkelijker naar huis terugkeren als de oorlog voorbij is”, zo klinkt het. “Ik stel voor dat we Polen helpen en dat de Europese Commissie de financiële sancties tegen dit land opheft”, gaat hij verder.

De presidentskandidaat voor Reconquête zegt dat hij de emoties ten aanzien van de Oekraïners snapt. “Maar het is niet goed om deze mensen weg te rukken van hun land om Frankrijk verder te destabiliseren, dat overigens al overweldigd is door massa-migratie”, aldus Zemmour.

Zijn tegenstrever in de presidentsrace, Marine Le Pen, vindt wel dat Frankrijk vluchtelingen moet opnemen “onder auspiciën van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen”. De Rassemblement National-kandidaat maakt zich sterk dat Frankrijk het Verdrag van Genève moet honoreren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Eric Zemmour: “Oekraïense migratie zou Frankrijk nog meer destabiliseren””

  1. Zemmour moet toch wel beseffen dat de vluchtende Oekraïners meestal vrouwen en kinderen zijn en hun religie niet te vergelijken is met die van de Wrede.
    Waarom niet pleiten voor een schuil- en tevens ruil-opvang?

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen