Shutterstock

Shutterstock

Uncategorized

Franse topambtenaar waarschuwt voor de gevolgen van massa-immigratie: “Een gevaar buiten categorie”

Carl Deconinck

Pierre Brochand, was tussen 2002 en 2008 directeur-generaal van de Franse veiligheidsdiensten en later ambassadeur van Frankrijk in Hongarije en Israël. Hij heeft zich in een interview met Le Figaro donderdag uiterst kritisch uitgelaten over de massamigratie in Frankrijk. Volgens hem zorgt het voor omvolking en zal het leiden tot een conflict.

De Franse topambtenaar spaart zijn woorden niet: “Naar mijn mening is deze geleidelijke verandering van de Franse bevolking, als het niet de enige uitdaging is waarmee we worden geconfronteerd, de enige die de burgerlijke vrede op ons grondgebied rechtstreeks bedreigt.” Volgens Brochand is de immigratie die Frankrijk de laatste halve eeuw ondergaat een gebeurtenis buiten categorie, ongekend in onze geschiedenis. “En eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik niet begrijp hoe vrije en verlichte geesten de ernst ervan nog steeds kunnen onderschatten.

Brochard wijst er op dat de massa-immigratie in Frankrijk verschillende culturele groepen heeft gecreëerd en dat Europa het enige werelddeel is ter wereld dat het belang van culturele homogeniteit ontkent. Hij roept op tot een volledige koerswijziging in het overheidsbeleid. Hij ziet enkele verontrustende elementen bij de massamigratie. Eerst en vooral is er “het enorme volume” en “de roeping van de mensen“. Daarnaast is er een “gebrek aan politieke en economische regulering“. Ook spreekt hij van “een meerderheid van de buiten-Europese en islamitische beschaving” en” een geest van postkoloniale wraak”, naast een “weerstand tegen integratie.”

“Samenwerking tussen beschavingen is dan wel wenselijk , ze is minder waarschijnlijk dan rivaliteit, die samenhangt met culturele ongelijkheid , territoriale geschillen en eerdere conflicten” weet Brochard. Hij waarschuwt:” Er is geen reden om aan te nemen dat de elders waargenomen rampen zich in ons land niet zouden herhalen, zolang dezelfde ingrediënten worden verzameld”. Hij concludeert: “Het is beter om het ergste te voorspellen om een kans te hebben om het te voorkomen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Franse topambtenaar waarschuwt voor de gevolgen van massa-immigratie: “Een gevaar buiten categorie””

  1. “… dat ik niet begrijp hoe vrije en verlichte geesten de ernst ervan nog steeds kunnen onderschatten.“
    Of die geesten nog zo verlicht zijn als in het verleden is nog maar de vraag. In onze eeuw heeft de poco en woke ‘verlichting’ een ander licht laten schijnen.

  2. Je hoeft geen Franse topambtenaar te zijn om te weten dat massa-immigratie steeds op onmenselijke drama’s eindigt. Je hoeft alleen maar te kijken naar de lotgevallen van de indianen, de Australische aboriginals, de Palestijnen en korter bij huis de Noord-Ierse katholieken.

  3. zolang we onze sociale welvaart met iedereen willen delen zal het nooit eindigen,we hebben een Poetin nodig en geen ursula of kale michel.Zolang we dat niet inzien in W Europa gaat onze welvaart naar de vaantjes.

  4. Hoewel Pasen nog moet komen is dit een enorme mand met eieren na Pasen. Waarom komt-ie daar pas nu mee af? Inderdaad: te laf tijdens zijn carrière om tegengas te geven en nu, op een zucht van zijn pensioen hopen dat dapperder soldaten deze klus gaan klaren…

Plaats een reactie

Delen