Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

In beeld: Oekraïense BTR-4 IFV in actie rond Marioepol

Carl Deconinck

Oekraïense strijders van het Azovbataljon hebben beelden vrijgegeven van gevechten rond Marioepol. Het perspectief is opmerkelijk. De beelden doen denken aan een computerspel.

De beelden werden vandaag gepubliceerd via het Telegram-account van het Azovbataljon. Ze werden opgenomen vanuit een Oekraïense BTR-4. Dat is een gepantserd transportvoertuig met een 30 mm automatisch kanon en een 7.62 mm machinegeweer. Ook kunnen er antitankraketten en granaatwerpers mee uitgerust worden.

Op de beelden is te zien hoe deze BTR-4 de strijd aangaat met verschillende Russische gepantserde voertuigen. Het voertuig beschadigt een T-72B3M tank en vernielt een BRM-1K. Dat laatste is een gepantserd verkenningsvoertuig.

Een ander opvallend filmpje dat werd vrijgegeven is dat van een Oekraïense Stugna-P antitankraket die een doelwit raakt. Het is onduidelijk waar en wanneer de beelden werden opgenomen.

Gisteren gaf Oekraïne ook beelden vrij waarop te zien is hoe het land met de beruchte Turkse Bayraktar TB2-drone een Russische commandopost uitschakelt.

https://twitter.com/Caucasuswar/status/1503125661598339073

Ook Russen schieten raak

Ook de Russen gaven beelden vrij. In een video is te zien hoe Moskou een Oekraïense raketbasis treft. Daar waren heel wat Uragan-1M raketten opgeslagen. Enkele schieten weg na de ontploffing.

https://twitter.com/200_zoka/status/1503333667531337731

In een ander filmpje zien we hoe troepen van de Volksrepubliek Loegansk pamfletten op Oekraïne afvuren. Op de pamfletten staat een oproep tot overgave.

https://twitter.com/200_zoka/status/1503288247862104065

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “In beeld: Oekraïense BTR-4 IFV in actie rond Marioepol”

Plaats een reactie

Delen