Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Uncategorized

In beeld: Oekraïners nemen Russische tank onder vuur

Carl Deconinck

Op Twitter circuleren beelden waarop te zien is hoe een Oekraïense soldaat van het Azovbataljon in Marioepol een raket afvuurt op een Russische tank.

Het gaat om een T-72B mod. 1989. De schade zou volgens sommigen echter zeer beperkt zijn. Dit omdat de afgevuurde raket een NLAW betreft. Dat staat voor Next generation Light Anti-tank Weapon. Het is een ‘fire-and-forget’ geleid wapen. Dat wil zeggen dat eens bepaald, het geen verdere begeleiding nodig heeft om zijn doel te volgen.

Er worden op sociale media tegenstijdige analyses gemaakt over de impact van het wapen op de tank. Zo spreekt men over de kleine afstand. Die afstand speelt echter geen rol bij dit wapen. Het ziet ernaar uit dat de raket het doel raakt in een verkeerde hoek, waardoor de penetratie mislukt en de schade dus beperkt blijft. Dat valt ook af te lezen uit het feit dat de tank gewoon verder kan rijden.

(Lees verder onder de tweet.)

Stugna-P

Eergisteren doken er echter andere beelden op, waarbij een raket meer succes had. Een Oekraïense Stugna-P trof raak en een Russische tank ging in vlammen op.

https://twitter.com/Caucasuswar/status/1508193043584888847

De Stugna-P lijkt er wel vaker in te slagen tanks uit te schakelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “In beeld: Oekraïners nemen Russische tank onder vuur”

  1. Het is niet echt duidelijk maar vermoedelijk heeft deze tank het overleefd doordat hij geraakt werd op de era blokken ( explosiv reactif armor ) waar deze mee is uitgerust. Deze dozen bevatten een explosief die de lading van de raket doet ontploffen alvorens die tot de tank zelf kan doordringen. Je ziet die blokken op alle Russische tanks. Het maakt hen niettemin nog altijd zeer kwetsbaar op andere plaatsen zoals achterkant, motordek en loopsysteem.

Plaats een reactie

Delen