Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

In beeld: Russische tanks lopen in pijnlijke hinderlaag ten noorden van Kiev

Carl Deconinck

Het Russische leger zet de opmars richting Kiev verder. Gisteren kwam het tot zware gevechten bij Brovary, een stadje ten noorden van Kiev. Daar verschijnen nu opvallende beelden van. Russische tanks liepen in een hinderlaag en dat kwam hen duur te staan.

https://redactie.palnws.be/2022/03/in-beeld-oekrainers-schieten-russische-aanvalshelikopter-uit-de-lucht/

De Russische invasie in Oekraïne is al twee weken bezig en voorlopig kon Rusland nog niet veel grote steden inpalmen. Kiev is dan ook een bijzonder belangrijk doelwit en de strijd woedt nu volop. Nu al zijn er zware gevechten in de voorsteden van Kiev, waaronder Brovary.

In Brovary slaagde het Oekraïense leger erin om een kolonne Russische tanks in een hinderlaag te lokken. Daarbij kon het ook luisteren naar de communicatie van het Russische leger. Oekraïne gaf nu spectaculaire dronebeelden vrij van de aanval, waarbij opmerkelijke geluidsfragmenten te horen zijn. Daarin kan men een Russische officier horen bellen naar zijn leidinggevenden om de hinderlaag en de dood van een commandant te melden.

(Lees verder onder de tweet.)

Het ziet ernaar uit dat de Russen stevige verliezen hebben geleden in Brovary, want nadien verschenen er heel wat filmpjes op Twitter van vernield of veroverd Russisch materiaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “In beeld: Russische tanks lopen in pijnlijke hinderlaag ten noorden van Kiev”

  1. Het Russisch leger is niet het Rode Leger van Stalin. Omstandigheden en technologie zijn gewijzigd. De Oekraïners staan nog altijd als een blok achter Zelensky. Een politiek alternatief voor Zelensky is alsnog niet voorhanden. Zware middelen inzetten zal leiden naar nog zwaardere sancties. Economische sancties hebben uiteindelijk geleid tot het einde van het Apartheidsregime in Zuid-Afrika. Hoe dan de oorlog stoppen? Juist, Rusland, Oekraïne, de VSA/EU en China moeten naar de onderhandelingstafel om een compromis te sluiten.

Plaats een reactie

Delen