In beeld: verdedigers Marioepol schakelen tank op gewelddadige manier uit

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

In beeld: verdedigers Marioepol schakelen tank op gewelddadige manier uit

Carl Deconinck

Oekraïense strijders van het Azovbataljon hebben opnieuw opvallende beelden vrijgegeven van gevechten in en rond de belangrijke havenstad Marioepol. Deze keer nemen ze een tank onder vuur.

Het gaat om een T-64BV-tank van de Volksrepubliek Donetsk, een van de separatistische gebieden in Oekraïne die aansluiting zoeken bij Rusland. Vanuit het oosten vallen ze Marioepol aan. Andere Russische troepen komen vanuit de Krim en nemen Marioepol in de tang. Vandaag is de havenstad omsingeld. De stad wordt moedig verdedigd. Vooral de vrijwilligers van het beruchte Azovbataljon spelen een belangrijke rol. Hier raken ze een tank vier keer met antitankraketten.

De beelden komen van hun sociale mediakanalen. Ze eisen de succesvolle aanval op. Bij de video schrijven ze: “Brand in de hel, Poetins moordenaars!”

(Lees verder onder de tweet.)

Maandag voerde Oekraïne ook een succesvolle aanval uit op de door Rusland veroverde luchthaven van Cherson. Er zouden daarbij minstens drie Russische helikopters vernield zijn geweest, maar het blijft onduidelijk hoe groot het succes van de Oekraïners precies was. Men gebruikte vooral foto’s en satellietbeelden. Nu lekten er wel Russische beelden uit, waarop de schade groot lijkt te zijn. 14 vrachtwagens zijn volledig vernield en 8 andere zijn beschadigd. Het is moeilijk in te schatten hoe het met de helikopters is gesteld.

(Lees verder onder de tweet.)

Een ander beeld dat gedeeld werd, is van een Oekraïense soldaat die met een bazooka vuurt op een vrachtwagen die Russische troepen transporteert. Het is een voltreffer en de vrachtwagen lijkt niet meer verder te kunnen. Onderweg stonden al twee kapotte vrachtwagens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “In beeld: verdedigers Marioepol schakelen tank op gewelddadige manier uit”

  1. Het verlies van het Russisch vlaggenschip en opgave van het beleg van Kiev wijst op chaos bij de Russen. Poetin botst op zijn grenzen. Toch geloof ik niet in de Oekraïense en Westerse propaganda. Zonder de effectieve steun van de NAVO kon Zelenski nooit met succes weerstand bieden. Door de NAVO inmenging en de economische oorlog van de USA, EU en GB tegen Rusland wordt vrede geen optie voor Oekraïne.

Plaats een reactie

Delen