N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Uncategorized

Irak: 20-jarige bekeerlinge tot christendom vermoord

Jakob Kürüm

Een jonge vrouw uit Irak die van geloof wilde veranderen, Iman Sami, moest dat met haar leven bekopen. Ze werd vermoord door haar eigen broer.

De politie van Erbil heeft vorige week het lichaam gevonden van Iman Sami, een 20-jarige Iraakse vrouw uit Koerdistan. Ze werd in de buurt van de internationale luchthaven van Erbil vermoord. De reden voor de moord op de jonge vrouw is dat ze een andere weg was ingeslagen en zich had bekeerd van de islam tot het christendom. Bovendien had ze haar naam veranderd in Maria. Het blijft wel twijfelachtig of ze al bekeerd was.

Haar vermeende bekering was niet evident, want Sami was de dochter van een geestelijke. Vlak voor haar dood had ze een video op TikTok gedeeld waarin ze christelijke hymnes zong. De video’s op haar kanaal waren redelijk populair en haalden honderdduizenden kijkers. Daardoor ontdekte haar familie dat ze bekeerd was.

De islam de rug toekeren is niet evident. Volgens heel wat moslims verdienen afvalligen de doodstraf. Er is heel wat druk op mensen om zich minstens uiterlijk te onderwerpen aan de islam.

Eremoord

Vorige week werd Sami wegens haar bekering tot het christendom vermoord door een van haar jongere broers. Hij vuurde maar liefst negen kogels op haar af. Dat deed hij om zijn eer te herstellen. Nadien vond hij onderdak bij zijn oom. Heel wat leden van haar familie zitten nu achter de tralies. Naast haar bekering zou ze zich ook niet aan andere sociale normen hebben gehouden. Zo was ze ‘onzedig’ gekleed, droeg ze een kruisje en rookte ze in haar video’s.

Sami werd al op 12-jarige leeftijd uitgehuwelijkt. Maar dat huwelijk hield niet lang stand. Ze was een sterke en actieve verdedigster van vrouwenrechten. Haar lichaam werd gevonden daags na de Iraakse Nationale Dag van Tolerantie en Co-existentie. Dat is een dag in het teken van harmonieus samenleven, die in het leven werd geroepen na het bezoek van paus Franciscus aan Irak. In Irak is het bijzonder moeilijk leven voor christenen, zoals geïllustreerd werd door de wandaden van Islamitische Staat. De christelijke minderheid werd er actief vervolgd en vermoord. Men spreekt dan ook over een genocide.

https://twitter.com/MArizanti/status/1501076904861970435

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jakob Kürüm (°1994, Paderborn) is een zichtbaar en actief lid van de oosters-christelijke gemeenschap in Mechelen. Gemotiveerd door een groot maatschappelijk besef volgt Kurum het lijden en de vervolging van de christelijke geloofsgemeenschap in het Midden-Oosten en de rest van de wereld op.

8 gedachten over “Irak: 20-jarige bekeerlinge tot christendom vermoord”

  1. En deze achterlijke ideologie wordt massaal geïmporteerd naar West Europa.
    Waarom toch, waarom hebben de kruisvaarders deze achterlijke bende verslagen maar vergeten uit te roeien? Ooit komt de dag des oordeels, maar hier eerst die linkse, collaborerende ratten verwijderen.

  2. Zulke waanzin word hier gekoesterd door links en nu zwijgen ze als vermoord maar geen zorg, dit is niet extreem. Het Vlaams Belang daarentegen, dat is extreem rechts, die vermoorden niemand.

Plaats een reactie

Delen