Nancy Pelosi geeft opnieuw bevreemdende speech

Nancy Pelosi. Shutterstock

Uncategorized

Nancy Pelosi geeft opnieuw bevreemdende speech

Carl Deconinck

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft opnieuw haar inzichten gedeeld over de situatie in Oekraïne. En opnieuw was het een bijzonder vreemde speech. De 82-jarige politica lijkt mentaal niet meer zo scherp te zijn. Op Twitter regent het spottende reacties.

Pelosi spreekt met veel haperingen en aarzelend. Ze antwoordt op een vraag en al snel wordt het een moeilijk te begrijpen warboel. Ze vertelt over een potentiële Derde Wereldoorlog. “Poetin is totaal onverantwoordelijk wanneer hij wapens gebruikt die niet toegestaan zijn onder de connect… Conventie van Genève. Poetin die, euh, dreigt met chemische … het gebruik van chemische wapens, euhm, nucleair en de rest. Dus zij weten dat we niet kunnen, maar het is de vraag. Nu, hij was, euh, deze morgen meer … laten we … als we niet kunnen hebben … als we geen no-flyzone kunnen hebben, laat ons onze eigen hebben. We moeten de vliegtuigen laten binnenkomen.”

Ook een tweede vraag krijgt een gelijkaardig antwoord: “Nee, nee, deze morgen was hij mee … minder op de vraag voor die, euh, dat beleid. Meer op laat ons dat doen. Help ons de vliegtuigen krijgen. Maar ook: er is een denkrichting die meent dat de luchtdoelraketten en de rest zeer belangrijk zijn. Wanneer ikzelf die tanks zie, die 40 mijl tanks daar. Ik wil die tanks wel graag uitschakelen. Ik bedoel, ik denk, euh, dat wanneer zij meer vliegtuigen hebben, dat wel eens nuttig kan zijn. Maar ik ben geen, euhm, militair … strategist.” Tot slot wees ze ook op het plan van de Polen om MiG-29-gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

(Lees verder onder de tweet.)

Veel commentaar

De beelden werden gretig opgepikt in de VS. De populaire Tucker Carlson bracht het stukje in zijn programma. “Een land heeft standvastige, wijze leiders nodig. In de plaats daarvan hebben we Nancy Pelosi.”

Enkele Twittergebruikers merken op dat ze veel met haar armen zwaait. Iemand noemt dit “volledig gestoord” en vraagt zich af waarom er geen mentale en fysieke tests zijn voor belangrijke functies. Alex Thorne vraagt zich af waarom al haar interviews er uitzien alsof het een antwoord betreft van de zwakste kandidate in Miss America nadat die drie martini’s heeft gedronken. Een zekere Terese Hudson merkt op dat Pelosi nu aan haar tweede fles wijn kan beginnen. Iemand anders reageert: “Ik spreek Engels, maar ik begreep hier geen woord van.” Ook merken veel mensen op dat de VS met Biden en Pelosi erg oude en verwarde leiders heeft.

Het is niet de eerste keer dat Pelosi een mal figuur slaat. Eind februari sprak ze over de oorlog in Oekraïne en toen had ze het over Hongarije dat aangevallen werd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

14 gedachten over “Nancy Pelosi geeft opnieuw bevreemdende speech”

  1. Ook Biden is over en out, tot op de draad versleten. Hij wandelt niet meer, hij strompelt. Verstandelijk ten achter, wie kiest nog voor deze mensen ? Trouwens zijn zoon, Biden Jr. zat toch ook in een corruptieschandaal verwikkeld in Oekraïne ? Net zoals die Pelosi, wiens schoonzoon te pas en te onpas op de VRT zijn verhaaltje mag komen doen. Uiteindelijk heeft Poetin gelijk, de stal in Oekraïne uitmesten, de Nato en het westen hebben daar niks te zoeken (maar op opstook van Verhofstadt en een Hollander dacht de bevolking daar het noorderlicht te hebben gezien, maar het zijn wel diezelfde mensen die nu ons opgebouwd sociaal systeem komen uitzuigen zoals vlooien, makkelijk hé). De tactische fout die Poetin begaan heeft is dat hij niet direct de grote middelen ingezet heeft. Wij zitten hier nu straks wel opgescheept met 100.000 tot 200.000 profiteurs, op ons kosten.

  2. Dat mens hoort thuis in een WVC in plaats van op de hoogste ladder van de politieke hierachie.
    Ze zou beter hand in hand met Jo Biden met stille trom vertrekken.

  3. Tja, wat wil je als ge Trumph vervangt door een seniel oud mannekenshuis. Steek dat wijf in een wzc aub en zet een begrensing op leeftijd voor die idioten die denken nog mee te kunnen.

  4. Ik heb de USA specialist van de vRT, Bjorn SOENENS nog niet gehoord. Normaal hij is al even verward als Biden en Pelosi. Dit neemt niet weg dat je niet met oudere mensen die dementeren mag lachen, de kans bestaat dat dit ons allemaal kan overkomen. In normale omstandigheden worden deze dan in bescherming genomen door de famillie. Dit is niet het geval met Biden en Pelosi.

Plaats een reactie

Delen