Overbelasting van de zorg en uitgestelde behandelingen tijdens coronacrisis zorgden voor stijging aantal TBC-doden in Europa

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (Photonews)

Uncategorized

Oekraïne doodt opnieuw Russische generaal, maar verliest ook meer dan 100 soldaten bij nachtelijk bombardement

Redactie PAL

Het Oekraïense leger zou opnieuw een hoge Russische generaal om het leven hebben gebracht, al kon die claim nog niet worden geverifieerd. Toch heeft Oekraïne ook met tegenslag te maken, nu minstens 100 soldaten omkwamen bij een nachtelijk bombardement op een militaire basis.

De militaire basis van Mykolaiv, dicht bij de bezette stad Cherson, werd vannacht hevig onder vuur genomen door Russische raketten. Daar lagen op dat moment honderden Oekraïense soldaten te slapen. De basis deed dan ook dienst als opleidingscentrum voor nieuwe strijdkrachten, die binnenkort zouden vertrekken naar het front.

Het staat volgens lokale bronnen al vast dat er minstens 100 doden vielen, al liggen er blijkbaar nog heel wat lichamen onder het puin. De werkelijke tol van de aanval ligt naar alle waarschijnlijkheid dus nog een stuk hoger. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers is ter plaatse en zette enkele foto’s van de vernielde basis op Twitter. Hij spreekt over een dramatische situatie.

(Lees verder onder de tweet.)

“Generaal omgebracht”

Een klein lichtpuntje voor de Oekraïense strijdkrachten is het feit dat er mogelijks een vijfde hooggeplaatste Russische militair gedood is. Het zou gaan om luitenant-generaal Andrei Mordvichev, al kon de claim van zijn overlijden nog niet gecontroleerd worden. Indien Mordvichev inderdaad zou zijn omgebracht is dat opnieuw een zware klap voor het Russisch leger, dat reeds met een lage moraal te kampen zou hebben.

(Lees verder onder de tweet.)

Drone

Ten slotte doen ook volgende beelden de ronde op sociale media. Het zou gaan om een Oekraïense drone die één voor één bommen laat vallen op een Russisch konvooi. De beelden bewijzen dat Rusland er dus nog steeds niet in is geslaagd om de controle over het Oekraïense luchtruim over te nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen