Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk

Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk. Photonews

Uncategorized

“Oekraïne herovert Irpin volledig op Russische bezetter”

Carl Deconinck

Oleksandr Markushyn, de burgemeester van de Oekraïense stad Irpin, meldt op sociale media dat zijn stad helemaal bevrijd is. De Russen proberen via Irpin naar hoofdstad Kiev op te rukken, maar blijken nu teruggeslagen te zijn.

Irpin is omwille van de strategische ligging reeds lange tijd het epicentrum van hevige gevechten en de vernielingen zijn groot. Rusland voerde intensieve bombardementen uit op de stad, waar ook heel wat burgers achtergebleven zijn. Het Oekraïense leger ging in de tegenaanval. Met succes, zo blijkt.

Nu melden de Oekraïners dat ze de stad volledig in handen hebben. “We hebben goed nieuws vandaag, Irpin is bevrijd”, aldus Markushyn. “We begrijpen dat er meer aanvallen op onze stad zullen volgen, en we zullen ze moedig verdedigen.” Het nieuws werd echter nog niet geverifieerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen