Dirk Ramaekers. Photonews

Hoofd van de Taskforce Vaccinatie Dirk Ramaekers. Photonews

Uncategorized

Opheffen van coronamaatregelen hindert boostercampagne

Van de redactie

De boostercampagne begint te sputteren, nu zowat alle coronamaatregelen zijn opgeheven. Vooral het wegvallen van het CST maakt dat minder mensen nog het nut zien om een boosterprik te laten zetten. “En toch zijn ze er absoluut gebaat bij, want dat boostervaccin maakt hun basisimmuniteit voldoende sterk”, zei Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie, tijdens de wekelijkse persbriefing.

Het percentage volledig gevaccineerden ligt op 89 procent bij de bevolking ouder dan 18 jaar. Het percentage geboosterden ligt daar met 75 procent flink onder. “De booster haalt inderdaad nog niet dezelfde percentages als de primovaccinatie. Wat ons zeker parten speelt, is het opheffen van de coronamaatregelen en dan vooral het stopzetten van het gebruik van het CST, nu we in code geel zijn beland”, zegt Ramaekers.

De boostercampagne krijgt daardoor minder bijval in zijn laatste fase. Toch blijft die booster cruciaal om onze basisimmuniteit voldoende sterk te maken, want de pandemie is nog niet voorbij. “Bij mensen die onvolledig gevaccineerd zijn, stijgt het risico op ernstige ziekte bij besmetting. Daarom blijven we propageren dat mensen absoluut gebaat zijn met het boostervaccin, ook al zitten we nu in code geel”, aldus Ramaekers.

Tweede booster

Wat de tweede boosterpik betreft heeft de overheid verschillende scenario’s uitgewerkt. In het meest aannemelijke worden alleen de mensen die tot de risicogroepen behoren (ouderen, mensen met andere aandoeningen zoals diabetes) nogmaals geprikt. In het meest verregaande scenario komt de hele bevolking aan de beurt. Om die operaties mogelijk te maken, blijven de vaccinatiecentrum ‘op waakvlam’ zodat ze indien nodig snel weer opgestart kunnen worden maar er wordt onder meer ook op huisartsen, thuisverplegers en apothekers gerekend.

Welk vaccin er zal gebuikt worden is voor een deel afhankelijk van de producenten. Pfizer werkt aan een aangepast vaccin specifiek voor de omikronvariant. Moderna aan een zogeheten ‘multivalent’ vaccin dat tegen verschillende varianten opgewassen zou zijn. “Uit klinische studies zal moeten blijken welke het beste werkt”, aldus nog Ramaekers, die benadrukte dat er nog veel wetenschappelijke onzekerheid bestaat over de noodzaak van die tweede booster-inenting. Een groot vraagteken in alle scenario’s blijft uiteraard of er nog nieuwe varianten opduiken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Opheffen van coronamaatregelen hindert boostercampagne”

  1. Uit de vrijgegeven documenten van Pfizer weten we dat de vaccins niet effectief waren om ons te beschermen tegen Covid. Het nut van de hele vaccinatie- en boostercampagne was dus feitelijk heel minimaal. Het enige dat het opgeleverd heeft is 37 miljard dollar in de zakken van Pfizer. Uit studies over Ivermectine blijkt dat het veel werkzamer was/is om iemand te beschermen tijdens besmetting dan al die overroepen vaccins, aan een fractie van de kostprijs.

  2. Bod en opbod onder de farmaceutische bedrijven. De overheid van haar kant moet toch eens beseffen dat niet iedereen een (tweede) booster zal willen, zo niet blijft men rondjes draaien. Goede organisatie zonder dictatoriale perceptie moet toch mogelijk zijn?

  3. Straf dat hij nu in feit de ‘antivaxers’ gelijk geeft. CST en coronamaatregelen dienen blijkbaar volgens hem om bevolkingen te dwingen zich te vaccineren. Dit soort uiting doet mij nu ook twijfelen over de opzet van maatregelen zogezegd gebasseerd op ‘de wetenschap’

  4. Er is nog altijd geen enkel goedgekeurd vaccin in Europa, enkel toegelaten vaccins zijn er. Onder het mom van ‘hoogdringend en er is geen alternatief’ werden er tientallen miljarden toegestopt aan de big farma, op hun wenken bediend zeg maar. Binnen enkele jaren zal er een niet-goedkeuring uitgesproken worden tegen alle ‘vaccins’ simpelweg vanwege niet-werkzaam. In letterlijke betekenis zijn er zelfs geen vaccins. Wat we nu vaccineren moesten noemen, was in werkelijkheid een soort behandeling. Als je gevaccineerd bent, bén je gevaccineerd en ga je toch niet om de haverklap nog eens een ‘vaccin’ halen??? Op politiek of beleidsgebied werd via corona uitgetest ‘hoe ver we kunnen gaan met de burger’. En dat was schrikbarend ver als je t mij vraagt: kinderlijke onnozelheden en ronduit vernederingen overtroffen elkaar wekelijks. Het allermooiste waren de geleerde universiteitsstudenten in Gent die op bevel mooi in vooraf getekende kringetjes op de grond gingen zitten. Inderdaad, die lui worden straks degenen die de beslissingen zullen mogen nemen in beleid en bedrijfsleven. Angstaanjagend.

  5. Bedankt beste Dirk voor jou bezorgdheid, maar mijn basisimmuniteit is meer dan sterk genoeg. Dat zal ik zelf wel bepalen. Ben vlotjes genezen niettegenstaande mijn enige Janssen vaccinatie 7 maand geleden was toegediend. Even vlot als één van volwassen kinderen die een maand na een booster met Pfizer eveneens corona kreeg. Voor mij geen vaccin meer. Als mijn CST wegens herstel verloopt dan gaat die CovidSafe app van mijn smartphone.

  6. Hoelang zal het duren vooraleer er weer zéér onheilspellende horrorverhalen over corona zullen verschijnen in de MSM? De boostercampagne zal weer op volle toeren moeten draaien. En de domme meute zal wel volgen. Arme schaapjes, zucht.

  7. Europa heeft een contract van 4 jaar getekend, dus zullen ze de rommel blijven inspuiten om hun falen te verdoezelen… Nog steeds komen meer geen feiten boven water, maar gemanipuleerde grafieken. Neurenberg 2 proces, mag stilaan beginnen!!!

Plaats een reactie

Delen