Republikeinen wijzen op banden tussen familie Biden en corrupt Chinees energiebedrijf

Hunter Biden. Photo News

Uncategorized

Republikeinen leggen banden tussen familie Biden en corrupt Chinees energiebedrijf bloot

Carl Deconinck

Senatoren Chuck Grassley en Ron Johnson onthulden een betaling van 100.000 dollar van het Chinese CEFC aan Hunter Biden in 2004, toen Joe Biden voorzitter was van de Amerikaanse Senaatscommissie Buitenlandse Relaties. Ze vinden die financiële banden verontrustend. CEFC was een corrupt bedrijf dat banden had met de Chinese Communistische Partij.

De Chinezen betaalden het advocatenkantoor van Hunter Biden terwijl vader Joe Biden aan het hoofd stond van de belangrijke buitenlandcommissie in de Senaat. Dat bewijzen de Republikeinse senatoren. Ze halen daarbij stevig uit naar de media. “Tijdens ons onderzoek over hoe Hunter Biden de positie van zijn vader misbruikte om zichzelf en zijn familie te verrijken, publiceerde de oneerlijke pers talloze verhalen van de Democratische hoek die beweerde dat we Russische valse informatie zouden verspreiden. Eens we in latere rapporten, die bijna uitsluitend op Amerikaanse bronnen gebaseerd waren, daarop terugkwamen, zweeg de pers. Indien ze over ons schreven, verklaarden ze dat onze rapporten niets nieuws bewezen. Een klassieke doofpotoperatie van de media.”

Maar volgens Johnson “hielden de valse aanvallen van de pers ons niet tegen”. Deze week brengen ze nieuw bewijs naar buiten. Te beginnen met een betaling van het Chinese CEFC ten belope van 100.000 dollar aan Hunter. Dat bedrijf had rechtstreekse banden met de Chinese overheid. In 2020 werd het bankroet verklaard omdat het gebruikmaakte van valse overeenkomsten en cijfers heeft opgeblazen om een agressief expansief beleid te kunnen voeren.

“Onweerlegbaar bewijs”

“CEFC handelde als een privaat bedrijf, maar was in realiteit deel van de Chinese overheid”, aldus Grassley. “Hunter Biden en James Biden waren het perfecte middel waarmee de Chinese communistische overheid kon infiltreren in de Verenigde Staten via CEFC en aanverwante bedrijven.” De senatoren beloven nog meer zaken naar boven te halen die de bezwarende banden tussen Hunter Biden en de Chinese overheid moeten bewijzen. “Bankgegevens zoals dit zijn moeilijk te ontkennen bewijs en vallen niet zomaar onder de mat te vegen. Onze verslagen zitten vol dergelijk onweerlegbaar bewijs. Toch blijven de media dit begraven”, vertelde Johnson. Het Witte Huis reageerde niet op vragen van Fox News.

De banden die de familie Biden heeft met China zijn al langer een probleem. Gerenommeerd onderzoeksjournalist Peter Schweizer schreef in zijn boek ‘Red-Handed: How American Elites Get Rich Helping China Win‘ dat China in 2017 maar liefst 6 miljoen dollar betaalde aan Hunter Biden via CEFC.

Beruchte laptop

Grassley and Johnson brachten in het verleden al aan het licht dat Chinese oligarchen geld hadden gegeven aan Hunter Biden, net zoals ook Oekraïense oligarchen dat deden. Veel van die beschuldigingen werden bevestigd door de beruchte laptop van Hunter Biden. De mainstream media deden die verhalen altijd af als Russische propaganda, maar recent moest The New York Times toegeven dat de laptop authentiek is. De Republikeinen zorgden er alvast voor dat de inhoud van die laptop deel wordt van de archieven van het Congres, zodat iedereen er inzage in krijgt.

Er stond heel wat explosief materiaal op die laptop. Zo is er, naast de vele schimmige contracten uit Oekraïne en China, sprake van een video waarin de zoon van de huidige Amerikaanse president crack rookt terwijl hij seks heeft met een onbekende vrouw. Al die verhalen werden echter angstvallig uit de mainstream media gehouden.

Recent bracht de Daily Mail dat Hunter Biden via Metabiota ook Amerikaans geld versluisde naar Oekraïense biolabs waar onder meer onderzoek werd gedaan naar dodelijke pathogenen. Metabiota werkte in het verleden samen met het omstreden EcoHealth Alliance en het Wuhan Institute of Virology. De corruptie en belangenvermenging van de Bidens zette zo ook de deur open voor heel wat complottheorieën.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Republikeinen leggen banden tussen familie Biden en corrupt Chinees energiebedrijf bloot”

Plaats een reactie

Delen