Nikita Mazepin. Shuttertsock

Nikita Mazepin. Shuttertsock

Uncategorized

Russische F1-piloot Mazepin moet per direct vertrekken bij Haas

Van de redactie

Formule 1-team Haas beëindigt met onmiddellijke ingang het contract van zijn Russische piloot Nikita Mazepin (23). Ook het sponsorcontract met het Russische bedrijf Uralkali van de vader van Mazepin is verscheurd.

“Net zoals de rest van de Formule 1-gemeenschap is het team geshockeerd en bedroefd door de Russische inval in Oekraïne. Haas wenst een spoedig en vredevol einde van het conflict”, zo klinkt het in een mededeling op sociale media.

Lees verder onder tweet.

De vader van Mazepin, die sponsor was van het team, staat in nauw contact met de Russische president Vladimir Poetin. Toen bleek dat Dmitry Mazepin aanwezig was bij een bijeenkomst van Poetin met verschillende Russische oligarchen over het binnenvallen van Oekraïne, wankelde de stoel van Nikita. Ook de nauwe banden tussen zijn chemieconcern Uralkali en de regering van Poetin lagen onder vuur.

Neutrale vlag

De Internationale Autosportfederatie FIA besloot eerder dat coureurs met een Russische of Wit-Russische racelicentie wel mogen deelnemen aan internationale wedstrijden, maar alleen als neutrale sporter onder neutrale vlag. Maar Russen en Wit-Russen zullen dus ook een document moeten ondertekenen waarin ze de agressie van Rusland veroordelen en zich solidair verklaren met de Oekraïense bevolking. Het is hen ook verboden Russische vlaggen of symbolen te tonen in het openbaar of op sociale media.

De Grote Prijs Formule 1 in het Russische Sotsji werd eerder al van de WK-kalender gehaald.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Russische F1-piloot Mazepin moet per direct vertrekken bij Haas”

Plaats een reactie

Delen