Spaanse politie rolt Maghrebijnse bende op die Oekraïense oorlogsvluchtelingen beroofde op snelwegen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Spaanse politie rolt Maghrebijnse bende op die Oekraïense oorlogsvluchtelingen beroofde op snelwegen

Carl Deconinck

De Guardia Civil arresteerde een Maghrebijnse dievenbende die doelgericht buitenlanders viseerde op de Spaanse snelwegen. Oekraïense oorlogsvluchtelingen waren een makkelijk doelwit voor de criminelen.

De arrestanten worden verdacht van acht diefstallen en het beschadigen van drie geparkeerde wagens met als doel om ze te beroven. Ze viseerden buitenlanders, waaronder Oekraïense oorlogsvluchtelingen, en maakten duizenden euro’s buit. De dievenbende was zeer actief en sloeg altijd toe in parkeergelegenheden en tankstations. Daar zochten ze naar auto’s met buitenlandse nummerplaten.

Ze kozen hun slachtoffers omdat die weinig kennis hadden van de omgeving. Ze vroegen hen dan om info, of lieten zelfs hun banden leeglopen. Ondertussen roofden ze ongezien de wagens leeg. De dieven stalen zo diverse tassen, rugzakken, portefeuilles of waardevolle elektronische apparaten. De bende was actief in Alfajarín, Zaragoza, langs de snelwegen A-1, A-62 en AP7.

Viseerden zwakkeren

Onder de slachtoffers van deze criminele groep bevindt zich een familie met de Oekraïense nationaliteit die de oorlog ontvluchtte om zich in Spanje te vestigen. Ze werden beroofd van het geld en de weinige waardevolle spullen die ze hadden kunnen meenemen uit Oekraïne, waardoor hun situatie van hulpeloosheid alleen maar verergerde. 5 mannen roofden voor 7.000 euro aan cash, sierraden en vliegtickets. Ook de sleutels van hun appartement in Oekraïne en een gsm werden gestolen.

Buitenlandse slachtoffers waren een makkelijke prooi omdat er een taalbarrière is en de mensen dan veel moeilijker klacht kunnen indienen bij de politie. Ook gerechtelijke procedures volgen is een pak moeilijker als je de taal niet kent. De daders zijn recidivisten en hebben een lange geschiedenis van soortgelijke misdaden. Ze zijn gespecialiseerd in dit soort diefstal vanwege de geringe straffen, omdat het meestal als minder ernstige misdaad gezien wordt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

14 gedachten over “Spaanse politie rolt Maghrebijnse bende op die Oekraïense oorlogsvluchtelingen beroofde op snelwegen”

  1. Zou er in Spanje ondertussen ook geen meerderheid inboorlingen zijn die vinden dat de europese buitengrenzen moeten gesloten worden en dat iedereen die illegaal naar hier komt/pleger is van criminele feiten onherroepelijk zijn/haar kans op asiel/verblijf verliest?
    Dergelijke plegers zijn trouwens meestal geen oorlogsvluchtelingen….

  2. Die Maghrebijnen presenteren zich eerst als “vluchtelingen” in Ceuta, dringen illegaal Spanje binnen, en terroriseren dan échte vluchtelingen. Eric Zemmour’s voorstellen tegen illegalen zijn nog te braaf voor dat tuig.

  3. De Maghrebijnen hadden pech door de Spaanse politie opgepakt geweest te zijn. Was het door de Belgische was het eerst bed, bad en brood, en als de burger even wegkijkt een sociale woning, veel uitkeringen, gratis energie, gezinshereniging, gratis medische opvolging, gratis onderwijs, pensioen….en moesten ze onderweg een vrouw verkracht hebben in groep geeft één van de politiek benoemde rechters van Q hen als straf een opstel schrijven,… in het arabisch. Soms wil je toch nog dat de doodstraf bestond voor dat soort tuig, maar dat is weer niet woke, niet politiek correct en racistisch. Helaas de harde realiteit van hoe de gewone werkende burgers erover denken. Liesbeth en Erika mogen ze voor mijn part binnen nemen en onderhouden, bij ons komen ze er niet meer in.

  4. Maghrebijnse cultuur dragers? Zelf heb ik de eer gehad om langere tijd in Islamitische landen te werken. Hun regels zijn aangepast aan hun cultuur. Daarom hún eigen regels voor dieven toepassen, stelende hand eraf. Zij vertelden me ginds dat wij ‘vrouwen’ zijn, dat wij in het westen maar laten begaan. Ze hebben nog gelijk ook.

Plaats een reactie

Delen