Frans Timmermans (links) en rector Rik van De Walle (rechts). Belga Image

Uncategorized

Na protest aan TU Delft: ook UGent kent eredoctoraat toe aan Frans Timmermans

Redactie PAL

De Universiteit Gent heeft beslist om een eredoctoraat uit te reiken aan Frans Timmermans, de ondervoorzitter van de Europese Commissie voor de Nederlandse PvdA. Opvallend, want eerder leidde het voornemen om een eredoctoraat te verlenen aan Timmermans aan de Technische Universiteit Delft tot grote protesten van een dertigtal ingenieurs en zelfs een petitie.

Het was de bedoeling dat Timmermans een eredoctoraat zou ontvangen van de TU Delft, omdat hij zich volgens de universiteit onderscheidde vanwege zijn sociaal-maatschappelijke prestaties rondom de energietransitie. Een dertigtal alumni vonden het een schande voor de wetenschap dat Timmermans een dergelijke eer te beurt zou vallen.

“Het kan niet zo zijn dat de TU Delft een eredoctoraat verstrekt aan iemand die onzin uitkraamt over de energietransitie”, hekelde oud-TU’er Jan Asselbergs, die eind november een petitie begon. Die petitie werd uiteindelijk ruim 23.369 keer ondertekend. Daarnaast hebben zo’n dertig alumni in verschillende brieven aan rector magnificus Tim van der Hagen hun ongenoegen geuit. “Timmermans is geen wetenschapper, hij is een geslepen politicus”, klonk het onder andere.

UGent

De Universiteit Gent heeft ondertussen beslist om, ondanks het protest aan de TU Delft, toch een eredoctoraat aan Timmermans toe te kennen. Dat maakte de universiteit gisteren zelf bekend op haar website. Rector Rik Van de Walle is promotor van het eredoctoraat. Volgens de UGent speelt Timmermans een “cruciale rol” in het klimaatbeleid. De universiteit wil haar steun tonen voor de zaken waar hij voor staat.

“Tegenover het klimaatprobleem dat de wereld voor een enorme uitdaging stelt en voor vele medemensen onoverzichtelijk is en in alle complexiteit welhaast onoplosbaar lijkt, slaagt Frans Timmermans erin richting te geven, vertrouwen te wekken en tot actie aan te zetten”, aldus de UGent. “Dat doet hij aan de hand van een samenhangend verhaal dat stoelt op wetenschappelijke kennis en haalbare oplossingen op zowel kortere als langere termijn.” Volgens de universiteit zal het werk van Timmermans nog jaren relevant blijven.

Onbegrip

Het feit dat de UGent nu toch beslist om een eredoctoraat toe te kennen, stuit op heel wat onbegrip. Onder andere Maarten Boudry stelt zich vragen bij de uitreiking. “Ik kan maar hopen dat Frans Timmermans dit soort “groene” ongein achterwege laat als hij zijn eredoctoraat krijgt van de UGent. ‘Een samenhangend verhaal dat stoelt op wetenschappelijke kennis’? Meh”, schrijft de filosoof op Twitter.

Daarbij deelt hij een fragment waarin Timmermans stelt dat wanneer landen in nucleaire energie investeren, ze de uitstoot daarvan moeten compenseren met investeringen in groene energie. Timmermans lijkt daarbij wel uit het oog te verliezen dat kerncentrales geen CO2 uitstoten.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook Derk Jan Eppink, tot voor kort Europees Parlementslid voor de Nederlandse partij JA21, hekelt het feit dat de UGent Timmermans eredoctor wil maken. “Na de mislukking van het eredoctoraat voor Frans Timmermans in Delft, werp de Universiteit Gent zich op op de vice-president van de Europese Commissie tot ere-doctor te verheffen”, schrijft Eppink op Twitter. “Waarom toch?”, vraagt hij zich af.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2022/01/frans-timmermans-poetin-bedreigt-oekraine-omdat-hij-aandacht-wil-afleiden-van-klimaatprobleem/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




37 gedachten over “Na protest aan TU Delft: ook UGent kent eredoctoraat toe aan Frans Timmermans”

  1. Dat Vande Walle de verpersoonlijking is van de optelsom domheid + onbekwaamheid bewijst hij nu voor de zoveelste keer. Enkel op grond van persoonlijk favoritisme voor het onderwerp heeft dat rekkertje dat beslist, als je zijn verantwoording voor dit hallucinante idee hoort. Maar ja, het waren ook ‘zijn’ studenten die als volslagen kinderlijke idioten – uiteraard gedreven door groepsverantwoordelijkheidszin, bekwaamheid en maatschappelijk inzicht – allemaal mooi in getekende cirkeltjes op hun gat gingen zitten op dat pleintje in Gent. Wegblijven uit de omgeving van rekker en Gent lijkt raadzamer dan ooit.

  2. Zo zie je maar weer hoe die walgelijke linkse onnozelaars mekaar in hun g*t zitten. Als wetenschappers al beweren dat die timmermans een idioot is dan zal dat gentse uni-loserke die eens een niet verdiende doctoriaat geven. Mensen toch, wanneer gaan we die veren en pek is degelijk gaan gebruiken.

  3. Met een clown als Rik Van de Walle is aan de Gentse Univ alles mogelijk. Alleen al door Poetins wangedrag te verklaren uit diens vrees voor klimaatverandering scheert Timmermans hoge toppen in de hiërarchie van domheid en waanzin en stoot hij in genialiteit Einstein en anderen van hun troon.
    De meeste proffen en hun afgestudeerde kwekelingen wekken bij mij geen greintje ontzag meer op. Met volk van hun kaliber kan men helaas snelwegen aanleggen.

  4. rik van de walle haalt met deze frats heel de geloofwaardigheid van de universiteit onderuit, dat heeft die eerder al bewezen met het grensoverschrijdend gedrag in de UG te verzwijgen om dan later mae culpa te slaan in de pers.

  5. Ik ken een chocolatier die eredoctoraten maakt in lekkere chocolade misschien
    een tip voor de universiteit. En passant kunnen ze alle aanwezige hoogwaardigheidsbekleders
    er eentje meegeven.

  6. Er is een probleem met de rector van de Gentse Universiteit. De herisa over zijn benoeming laten we achterwege, maar is er nier ergens aan de UGent een psy die deze man even kan behandelen, Om Timmermans een eredoctoraat te geven is nog dwazer dan toen de KUL een eredoctoraat gaf aan Philippe de taaie, m.a.w. eredoctoraten worden enkel uitgereikt aan mensen die niet slim genoeg zijn om zelf een doctoraats titel te behalen.

  7. Vivaldi zal er wel voor zorgen dat de media een petitie deze keer tegen het opnemen van een gehaaide fundamentalist als ere doctor zou worden bekrachtigd. Bovendien haalt het het niveau van onze Vlaamse universiteiten sterk naar beneden en zet het binnen Europa ons niveau van hoger onderwijs weer op een bedenkelijker trapje.

  8. Tegenwoordig reikt men eredoctoraten uit aan politici omwille van de politieke strekking waar toe ze behoren. De maatschappij is de afgelopen 30 jaar op politiek en sociaal niveau ferm op achteruitgegaan. En telkens wanneer je denkt dat we een dieptepunt hebben bereikt wordt het nog erger.

  9. Typisch iets voor de UGent om een man die alle voordelen van kernenergie als oplossing voor ons energieprobleem ontkent en gelooft in 100% hernieuwbaar, een ere-doctoraat te geven. Als de TU Delft zoiets weigert te doen, zou een universiteit als UGent zich toch enkele vragen moeten beginnen stellen.

  10. Dat men in Nederland hierover bezwaar maakt kan ik best begrijpen, dat een dergelijk sujet – want dat is de juiste omschrijving, het is een narcist, opportunist, en hij heeft ook veel weg van psychopaat – dit eredoctoraat kan krijgen zonder enige wetenschappelijke kennis of diploma vind ik er ver over. Hij kan nog niet de simpelste wiskundige formule oplossen. Dit is echt lachen met de echte ingenieurs die wel met kennis van zaken kunnen spreken. Maar ja, het is politiek, hé.

  11. De foto hierboven alleen al, spreekt voor zichzelf: een Van de Walle straalt alleen “zwakheid” uit. Dat hij daarbij regelmatig ook nog onzin uitkraamt zijn we al gewend. Een eredoctoraat toekennen aan een “gek” als Frans Timmermans bevestigd zijn intrinsieke waarde. Hoe is het Gods mogelijk? Hopelijk zijn er een aantal profs en afgestuudeerden die VdW op andere gedachten brengen en een paar studenten met haar op hun tanden die van die uitreiking een “feest” maken! U-Gent…

  12. Wat betekent nu nog een eredoctoraat? De eerste de beste idioot kan dat krijgen! Ik herinner mij nog levendig dat die titel ooit werd toegekend aan prins Laurent. Uit protest hadden toen degenen die zulke titel al hadden een ezel opgevoerd en die ook een eredoctoraat gegeven. Die Frans Timmermans is van hetzelfde kaliber, een totaal wereldvreemde groene debiel met dictatoriale neigingen.

  13. De al slechte reputatie van de Universiteit Gent gaat er niet op verbeteren, nu ze zot Franske Timmermans een eredoctoraat gaan toekennen. En hun rector Van de Walle wordt nu helemaal een clownesk figuur.

Plaats een reactie

Delen