De Amerikaanse president Joe Biden. Shutterstock

De Amerikaanse president Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Witte Huis probeert brandje te blussen: “Biden riep niet op tot regimewissel in Rusland”

Van de redactie

De Amerikaanse president Joe Biden eist niet dat Poetin opstapt, zo nuanceerde het Witte Huis de uitspraken van Biden in Polen. In zijn toespraak in Warschauw, had de president gezegd dat zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin ‘niet aan de macht zou kunnen blijven’. Het is niet de eerste keer dat Biden zich onhandig uitlaat over Poetin.

De uitspraak van Biden viel in elk geval niet in goede aarde in het Kremlin. “Het is niet aan de Amerikaanse president om te beslissen wie er aan de macht is in Rusland. Onze president wordt verkozen door het Russische volk”, reageerde woordvoerder Dmitri Peskov.

Het Witte Huis probeert intussen het brandje te blussen. “Biden riep niet op tot een regimewissel. Zijn punt was dat hij geen macht mag uitoefenen over de buurlanden. Het ging niet over de macht van Poetin in Rusland.”

Oorlogsmisdadiger, slachter en dictator

Joe Biden is Vladimir Poetin in steeds sterkere termen gaan omschrijven de voorbije weken. Hij noemde hem al verschillende malen – ook op vrijdag nog in Polen – een oorlogsmisdadiger. Op zaterdag noemde hij de Russische president een slachter, “a butcher”. En tijdens de toespraak in Warschau noemde hij hem een dictator. 

Tegelijk hebben de voorbije dagen zowel minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, als andere regeringsmedewerkers duidelijk gemaakt dat een regimewissel niet iets was waar de VS op uit was. Dergelijke tekenen van inmenging zouden koren op de molen van president Poetin zijn. Bovendien zou het tot een escalatie van het conflict kunnen leiden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Witte Huis probeert brandje te blussen: “Biden riep niet op tot regimewissel in Rusland””

  1. Een seniele yank tegen een debiele Rus….
    De zomertijd is vannacht ingegaan.
    De klok werd 1 uur vooruit en 200 jaar achteruit gezet.

    En waar is bjorn soenens ???
    Weggekropen van schaamte ?

  2. De politiek-correcte woke MSM probeert nu op allerlei manieren begrip te tonen voor het optreden en de woorden van Sleepy Joe. Beeldt u even in dat Trump dit soort uitspraken zou gedaan zijn? Juist ja, ze zouden allemaal over elkaar struikelen en “geschokt” zijn omwille van dit soort uitspraken. De farizeeërs van de leugenpers proberen nu te sussen.

  3. Dat Amerika beter zwijgt .Zijn zij niet verantwoordelijk in 2014 voor de val van de regering en deze aan de macht gebracht in Oekrainie met 5 miljard dollar steun.Wat was er met Bidden zijn verslaafde zoon in Oekrainie enz enz.over de bombardementen op de Ethnische Russen zegt ook niemand iets ook niet over de slachtpartijen door de Oekrainieers.

Plaats een reactie

Delen