Oligarch Roman Abramovitsj. Shutterstock

Oligarch Roman Abramovitsj (links). Shutterstock

Uncategorized

Abramovitsj-jacht niet in beslag genomen omdat het op tijd van eigenaar veranderde

Van de redactie

Oligarch Roman Abramovitsj heeft op het nippertje vermeden dat zijn jacht ‘Aquamarine’ in beslag werd genomen door het (tijdelijk) aan een zakenpartner te schenken. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

‘Aquamarine’, dat in 2021 door een Nederlands bedrijf werd gebouwd, zo’n vijftig meter lang is en op 37 miljoen euro wordt geschat, ligt momenteel in Vlissingen. Tot 24 februari was het jacht eigendom van oligarch Roman Abramovitsj, maar op de dag van de Russische invasie werd een van zijn zakenpartners, David Davidovitsj de eigenaar.

“Ik kan inderdaad bevestigen dat ik de eigenaar ben van Aquamarine en ook van het bedrijf dat in het bezit is van het jacht, MHC Jersey”, verklaarde Davidovitsj aan The Guardian. Davidovitsj werd op 24 februari ook eigenaar van Norma Investments, dat volgens The Wall Street Journal tot op het moment van de Russische invasie ook in handen was van oligarch Abramovitsj.

Mogelijk wilde Abramovitsj met de stap sancties tegen hem omzeilen. Het schip ligt bij de loods van Damen en is gebouwd door Heesen, die het vorig jaar opleverde. Een bron zegt tegen de Britse krant dat er na 10 maart, toen het Verenigd Koninkrijk sancties tegen Abramovitsj oplegde, niet meer aan is gewerkt. “Alleen de crew mag aan boord van de boot werken.”

Minstens vijf jachten

Afgelopen woensdag meldde Nederland nog dat er, in het kader van de EU-sancties tegen Rusland, veertien Russische jachten in beslag zijn genomen. Twaalf daarvan waren nog in aanbouw. ‘Aquamarine’ wordt voorlopig niet aan de ketting gelegd.

Abramovitsj zou in totaal minstens vijf jachten hebben. Twee van zijn megajachten zijn uitgeweken naar Turkije om de Europese sancties te ontwijken, terwijl twee kleinere jachten schuilen voor de sancties bij het Caribische eiland Antigua. Op alle jachten zou het personeel aan boord nog aan het werk zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Abramovitsj-jacht niet in beslag genomen omdat het op tijd van eigenaar veranderde”

  1. Die draagt precies van die pullekes zoals MVR?Deze zijn wel iets modieuzer en van top kwaliteit.Geslepen vos door op tijd alles tijdelijk te schenken!Vroeger hadden we een premier die zei dat je het probleem moest oplossen als het zich stelde!Zijn bijnaam was de loodgieter.

Plaats een reactie

Delen