Boosheid over omstreden gevangenruil tussen VS en Rusland: andere Amerikanen blijven achter

Twitter @potus

Uncategorized

Biden-familie opnieuw in opspraak: Chinese deals en onverklaarde miljoenen aan inkomsten en gerechtskosten

Carl Deconinck

Onderzoek van de Britse krant The Daily Mail wijst op heel wat onregelmatigheden bij de familie van Amerikaans president Joe Biden. Vooral rond zijn getroebleerde zoon, Hunter Biden. De ontdekkingen gaan in tegen eerdere verklaringen van Biden en het Witte Huis.

Uit e-mails blijkt dat huidig Amerikaans president Joe Biden toegestemd heeft om de gerechtskosten te betalen voor zijn zoon, Hunter, in een omstreden zaak met een Chinees energiebedrijf. Nochtans heeft Biden dat tot nu altijd ontkend. Meer nog, Joe Biden beweerde zelfs dat hij daarover nooit gediscussieerd heeft met zijn zoon. Hunter Biden werkte via BHR (‘Bohai Harvest RST’), een bedrijf waar de Chinese overheidsbank heel wat te zeggen had. Joe Biden blijkt hier nu van op de hoogte te zijn geweest. Hij zou zelfs de kosten van dat proces mee betaald hebben.

Joe Biden betaalde de rekeningen, die opliepen tot 800.000 dollar. Dat deed hij met miljoenen die hij kon verdienen via bedrijven van hem en zijn vrouw nadat hij vicepresident-af was. Zo verdiende hij veel geld met zijn boeken en spreekbeurten. Bovendien stellen sommigen zich ook ernstige vragen rond die opbrengsten. Nog opvallender: uit de financiële dossiers van de president blijkt dat hij op zijn belastingaangifte bijna 7 miljoen dollar meer inkomsten heeft opgegeven dan in zijn transparantieverslagen van de overheid. Slechts een deel daarvan kon men op het eerste zicht uitklaren. Maar 5,2 miljoen dollar blijkt problematisch te zijn.

Eerdere verklaringen

Die miljoenen zouden weleens het resultaat kunnen zijn van de omstreden zaken die Hunter Biden deed in China. De “Big Guy” zou volgens e-mails uit de beruchte laptop immers 10 procent hebben kunnen oprapen in een akkoord die Hunter Biden sloot met een energiebedrijf. Dat zou betekenen dat Joe Biden betaald werd door een buitenlandse mogendheid. Nochtans verklaarde hij eerder het volgende: “niemand in mijn familie zal een job in het Witte Huis krijgen, zal in vergaderingen aanwezig zijn alsof het kabinetsleden zijn of zal enige zakelijke relatie hebben met een buitenlands bedrijf of met een ander land.

Nochtans blijkt uit mails die nu gepubliceerd werden dat er een innige vermenging was tussen de zaken van de familie Biden en het Witte Huis. In 2015 is er ook sprake van 412.309,23 dollar aan achterstallige belastingen die zijn betaald door Biden. Eerder deze maand rapporteerde de New York Times dat Hunter een lening van een miljoen dollar had genomen om zijn belastingen te kunnen betalen en een vervolging voor vermeende belastingfraude.

“Verontrustend”

Republikeinse senatoren Chuck Grassley en Ron Johnson, die de zaak ook apart onderzoeken, reageerden scherp. Ze noemden de ontdekkingen “verontrustende informatie die verdere vragen oproept, die antwoorden verdienen.” Ze vragen zich af wanneer de rest van de media eindelijk hun werk zal doen. “En wanneer zal president Biden eens eerlijk zijn tegen het publiek? Het Amerikaanse volk verdient de waarheid.” Grassley zei daarbij ook dat “bewijs van de financiële en zakelijke banden tussen de president en zijn zoon blijft groeien. Het is belangrijk voor de familie van de president dat ze het Amerikaanse volk de openheid schenken dat het verdient.

Federaal onderzoek naar Hunter Biden

Momenteel lopen er verschillende onderzoeken tegen Hunter Biden. De federale overheid gaat na of hij de belastingwetgeving heeft overtreden, geld heeft witgewassen en illegaal heeft gelobbyd voor buitenlandse cliënten. Daarnaast kwam eerder al naar boven dat de broer van Joe Biden, James, ook betrokken is in het schandaal met China.

Terwijl Joe Biden er als vicepresident een relatief bescheiden loon op nahield, kon hij achteraf goed geld verdienen. Tussen 2017 en 2019 verdienden hij en zijn vrouw 16,5 miljoen dollar, zo blijkt uit hun belastingaangifte. Dat verdienden ze voornamelijk via twee bedrijven. CelticCapri Corp en Giacoppa Corp. Die werden gebruikt om dure toespraken te houden en boeken uit te geven. Maar volgens het Bureau voor overheidsethiek verdiende hij naar eigen zeggen maar 9,6 miljoen dollar. Een deel van het verschil kan men toeschrijven aan de vrouw van Biden, maar 5,2 miljoen dollar heeft meer uitleg nodig.

The Big Guy

Men kijkt in de richting van oude e-mails voor een antwoord. In de beruchte laptop die Hunter Biden kwijtspeelde stonden namelijk niet alleen foto’s van zijn crack-gebruik, zijn door drugs vernielde tanden of van zijn wilde seksfeestjes. Er stonden ook een hele hoop e-mails op. In een daarvan schreef zijn zakenpartner James Gilliar in 2017 dat 10 procent van het aandelenkapitaal in hun gemeenschappelijke onderneming met de Chinese oliegigant CEFC zou worden “gehouden door H, voor de grote man. Die grote man, die Big Guy, zou volgens velen Joe Biden zelf zijn.

Volgens een andere zakenpartner, Tony Bobulinski, hield Hunter Biden de aandelen voor zijn vader in het geheim bij. Bobulinski zegt dat Joe Biden wél op de hoogte was van de samenwerking. Er bestaan in elk geval heel wat mails waar Hunter Biden herhaaldelijk “The Big Guy” gebruikt om zijn vader aan te wijzen. In 2020 bewezen Johnson en Grassley al dat de Chinese zakenpartners van Hunter Biden 5 miljoen dollar hadden overgeschreven naar een bedrijf in de handen van de zoon van de Amerikaanse president.

Patrick Ho, één van de leiders van het Chinese bedrijf CEFC, een bedrijf dat voor corruptie bekendstaat, betaalde 1 miljoen dollar aan Hunter Biden. Ho deed dat om hem te vertegenwoordigen bij Justitie in een omkopingszaak. Op de laptop stond er ook een audiobestand waarbij Hunter Ho de “F***ing meesterspion uit China” noemt.

De New York Post bracht in het verleden de zaak naar boven, maar andere media negeerden het voornamelijk. Twitter censureerde alles zelfs. Recent gaven de New York Times en de Washington Post echter schoorvoetend toe dat alles lijkt te kloppen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Biden-familie opnieuw in opspraak: Chinese deals en onverklaarde miljoenen aan inkomsten en gerechtskosten”

  1. Trump had dan toch gelijk , met die Biden affaire , maar links die meestal zelf corrupt zijn zien daar geen graten in , want de VS democraten zijn de partij van het etablissement , en geliefd bij het linkse corrupte Europa !!

Plaats een reactie

Delen