Burgemeester Pieter De Crem wil dat bijnaam "Cremlin" voor gemeentehuis Aalter verdwijnt

Burgemeester van Aalter Pieter De Crem (CD&V). Photo News

Uncategorized

Burgemeester Pieter De Crem wil dat bijnaam “Cremlin” voor gemeentehuis Aalter verdwijnt

Anton Schelfaut

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) wil niet dat er nog naar het gemeentehuis in Aalter verwezen wordt met de bijnaam “Cremlin”. Door de oorlog in Oekraïne wil De Crem niet meer geassocieerd worden met het epicentrum van de Russische politiek.

De bevolking van Aalter maakt al jarenlang gebruik van de bijnaam “Cremlin” om het gemeentehuis aan te duiden. Maar die bijnaam heeft nu een negatieve connotatie gekregen door de oorlog in Oekraïne. Het Kremlin is immers het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad Moskou. Bovendien is het de zetel van de regering van de Russische Federatie.

Daarom wil burgemeester Pieter De Crem (CD&V) dat de associatie tussen het gemeentehuis en het Kremlin verdwijnt. “Ik heb nooit wakker gelegen van de bijnaam”, vertelt De Crem op Radio 2, “maar met de huidige internationale situatie is het beter om die vergelijking nu niet meer te maken.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Burgemeester Pieter De Crem wil dat bijnaam “Cremlin” voor gemeentehuis Aalter verdwijnt”

  1. Hoezo, “negatieve connotatie” ?
    Wat is er mis met het Kremlin ? Of met Poetin en Rusland ? Drie vierde van de wereldbevolking steunt Rusland. Is De Crem een Atlantist misschien ? Een NATO aanhanger ?

  2. De associatie tussen de C van Christen en CD&V is reeds lang verdwenen.Over de andere twee letters D&V kan ook eens worden nagedacht,zeker nu de partijvoorzitter aankondigde dat in oktober er drastische veranderingen op komst zijn!

  3. Welnee, laat dat Cremlin maar. Het is perfect voor de situatie in Aalter. Een eeuwenlange politieke dynastie. :-). Voor mij is het niet een verwijzing naar wat nu gebeurt, maar naar een systeem dat toelaat dat politieke dynastieën kunnen blijven bestaan. En dat is niet alleen van deze tijd. Ik zeg er wel bij, dat het de democratie is, die in staat is van deze dynastieën in stand te houden.

Plaats een reactie

Delen