Joe Biden (Shutterstock)

Shutterstock

Uncategorized

Eenzame Biden loopt helemaal verloren wanneer Obama het Witte Huis bezoekt

Carl Deconinck

Het bezoek van voormalig Amerikaans president Barack Obama levert gênante beelden op voor huidig president Joe Biden. We zien dat iedereen de charismatische oud-president wil begroeten, terwijl Biden helemaal genegeerd wordt. De pijnlijke scenes lijken illustratief voor zijn tanende populariteit.

Dinsdag kwam voormalig president Barack Obama op bezoek in het Witte Huis om de verjaardag te vieren van de Affordable Care act, een belangrijke wet in de Amerikaanse gezondheidszorg. Nadat hij zijn toespraak gaf, drumden bewonderaars en politici om Obama heen. Intussen zien we dat iedereen de huidige president straal negeert. De 79-jarige Biden lijkt wat verward en eenzaam rond te dwalen.

Iets later zien we hoe Obama staat te praten met een groepje mensen, waaronder vicepresident Kamala Harris. Ook hier had niemand enige aandacht voor Joe Biden. De beelden wekken heel wat spot op, maar volgens sommige conservatieven maken ze ook duidelijk dat Joe Biden waarschijnlijk niet de man is die aan de touwtjes trekt in de Amerikaanse politiek. Een vermoeden dat eerder al versterkt werd door zijn spiekbriefjes naar aanleiding van zijn eerdere flaters.

De populariteit van Biden is al een tijdje zeer laag. 71 procent van de Amerikanen vindt dat hij het land in de verkeerde richting stuurt. Zelfs de mainstream media begint nu de kwalijke verhalen rond zijn zoon Hunter te publiceren. Op Twitter wijst Robert Bridge erop dat de president 80 miljoen stemmen heeft gehaald, maar geen vriend kan vinden in een volle kamer. Een andere Twitteraar vindt dat iemand uit de entourage van de president wat respect zou moeten tonen en de waardigheid van het ambt en de man had kunnen beschermen door er mee te gaan praten op zo’n moment.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Eenzame Biden loopt helemaal verloren wanneer Obama het Witte Huis bezoekt”

  1. Hopelijk beseft hij niet hoe eenzaam hij erbij loopt. Hij is van bij zijn aanstelling en zelfs ervoor de spreekbuis geweest van anderen. Dit staat symbool voor de VSA in volle neergang.

Plaats een reactie

Delen