Extremistische Duitse klimaatactivisten dreigen ermee olie- en gaspijpleidingen te saboteren

Persfoto's Letzte Generation

Uncategorized

Extremistische Duitse klimaatactivisten dreigen ermee olie- en gaspijpleidingen te saboteren

Carl Deconinck

Radicale groene klimaatactivisten van de organisatie Letzte Generation dreigen ermee om de Duitse energievoorziening te beschadigen, zodat de regering zou luisteren naar hun extreme eisen. Ze willen dat Duitsland stopt met het gebruik van olie en gas omwille van impact op het klimaat.

De groene activisten schreven een dreigbrief die beschrijft wat ze zullen doen: “Vanaf volgende week zullen we vreedzaam de pijpleidingen van olie en gas die door ons land stromen afsluiten om de fossiele waanzin met onze lichamen en met onze namen en gezichten in de weg te staan”, aldus de brief, die dinsdag werd vrijgegeven.

En verder: “We doen dit omdat er helaas geen stop op de vernietiging is gepland door jullie kant, maar dit is absoluut noodzakelijk als de jonge generatie een overlevingskans heeft.” Tegen de achtergrond van de Oekraïne-oorlog heeft Duitsland een “historische verantwoordelijkheid“, benadrukken de radicale klimaatactivisten. Ze wijzen op wetenschappers van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) die een vermindering van fossiele brandstoffen aanbevelen. Van de Duitse regering eisen de activisten “een verzekering dat ze stoppen met alle uitbreiding en financiering van toekomstige fossiele infrastructuur.”

Religieuze sekte

De acties komen er op een moment dat de prijzen voor olie en gas fors de hoogte zijn ingeschoten. Ook de inflatie staat op een historische piek. Indien hun sabotage zou slagen, zouden de gewone burgers dus extra hard getroffen worden door de groene fanatici.

De organisatie die hiermee dreigt is de ‘Letzte Generation‘. Eerder blokkeerden ze al verschillende autowegen. Volgens godsdienstpsycholoog Michael Utsch vertonen de klimaatextremisten grote gelijkenissen met religieuze sekten. Utsch wijst er op dat de beweging “religieus geladen taalbeelden gebruikt om aandacht en nadruk te geven aan haar zorgen”. Daarmee wakkert ze “apocalyptische angsten aan voor de eindtijd wanneer er sprake is van ‘laatste generatie’, ‘einde van de wereld’ of ‘zelfopoffering’“.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Extremistische Duitse klimaatactivisten dreigen ermee olie- en gaspijpleidingen te saboteren”

  1. Alles wat ons verzwakt, wordt betaald door het Kremlin. Op de een of de andere wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks.
    Ik zal er maar geen voorbeelden van politici bijschrijven.

  2. Het zou eigenlijk al een stap in de goede richting zijn. In Duitsland toch, want daar zijn de Russen heer en meester in de economie. Blijkbaar het werk van Merkel en aanhorigheden.

  3. de burgers zullen zelf het heft in handen nemen en al die linkse groene activisten zullen hoog en droog opgeknoopt worden aan een of andere hoogspanningskabel.Dan zal het wel gedaan zijn met die groentjes die toch rijk geworden zijn door de rechtse economie,dat zijn ze blijkbaar vergeten..

Plaats een reactie

Delen