Fabre veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel

Jan Fabre. Photo News

Uncategorized

Fabre veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel

Belga Press Agency

Kunstenaar en theatermaker Jan Fabre is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel voor feiten van geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk en aanranding van de eerbaarheid. Een deel van de feiten waarvan hij werd beschuldigd, werd verjaard verklaard. Verschillende burgerlijke partijen, waaronder het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, krijgen een schadevergoeding.

Fabre moet dus niet effectief naar de cel, tenzij hij de volgende vijf jaar nogmaals wordt veroordeeld. De rechtbank vindt zes van de twaalf tenlasteleggingen tegen Fabre bewezen, voor een zevende werd hij vrijgesproken. Dat laatste heeft bovendien tot gevolg dat vijf andere vermeende feiten in de tijd niet meer voldoende aansluiten bij de rest en daarom verjaard zijn.

Fabre wordt ook vijf jaar lang uit zijn rechten ontzet en moet een schadevergoeding betalen aan de burgerlijke partijen van de feiten waarvoor hij werd veroordeeld. Provisioneel is dat bedrag op één euro per partij geplaatst.

https://redactie.palnws.be/2022/04/in-de-kijker-jan-fabre/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

16 gedachten over “Fabre veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel”

  1. Zoals verwacht, door peperdure advokaten in te huren verkrijgt men de eerste keer bijna immer “voorwaardelijk” in onze tot “Scheeftstaat” gedegenereerde vermeende “Rechtstaat” Anders toch de Credit-Nota der “Wet Lejeune” waardoor men slechts 2/3 moet “afdokken”” in celstraf. Uiteraard geldt die “cashback” niet voor “zware” overtredingen zoals “parkeerboete” die 100 % dient betaald te worden, ha ja hé, dat is tricolore “logica” ! Hoe zou dat toch komen dat de perceptie wijd verbreid is dat middels dure advokaten het grand-luxe artikel “Recht” gekocht kan worden, weliswaar nooit aan een solden prijs, iemand enig idee ? Ikke wel !

  2. Aldus wordt een linkse god van zijn troon gestoten. Vijf jaar lang met de pootjes van vrouwen afblijven, zo niet gaan ‘zitten’. Hij heeft nu wel andere katten te geselen, maar zou katjes jennen nog wel toegelaten zijn?

  3. De volgende vijf jaar het licht uitdoen voor zijn grensoverschrijdend gedrag. Dan weet niemand meer hoe te bewijzen dat het de katten gooier Fabre was! Ook dat is ons Belgisch gerecht! Er valt niets te bewijzen zonder camera van bvb de snelheidscontrole!

Plaats een reactie

Delen