Gasontploffingen zorgt voor grote schade in Nederland, mediabedrijf ter plaatse filmt tweede explosie

RTV Utrecht via ROADTV

Uncategorized

Gasontploffingen zorgt voor grote schade in Nederland

Carl Deconinck

In het Nederlandse Bilthoven, niet zo ver van Utrecht, was er vanochtend een gaslek. Dat zorgde voor twee explosies waarbij verschillende gewonden vielen. De schade is aanzienlijk. Een cameraploeg legde de grootste explosie op beeld vast.

Vanmorgen meldden bewoners een gaslek in hun appartementsgebouw in Bilthoven. De buurt werd ontruimd en de brandweer kwam ter plaatste. Daarbij vond er een kleine ontploffing plaats. Er kwam ook een cameraploeg van ROADTV ter plaatse om de schade op te meten. Terwijl ze verslag deden van de situatie, kwam er een nieuwe, veel grotere explosie.

De tweede explosie zorgde ervoor dat een deel van het complex instortte. De gevel en enkele verdiepingen zijn helemaal vernield. Vier brandweermannen zouden gewond zijn geraakt. Volgens Edwin van den Berg, een lokale verslaggever, zou er zeker één brandweerman bedolven zijn geraakt onder het puin. De gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht en maken het naar omstandigheden goed.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Momenteel probeert men het beschadigde gedeelte van de flat te stabiliseren om verdere instorting te voorkomen. Toeschouwers worden op een veilige afstand gehouden. Er zouden 28 woningen zijn ontruimd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen