Hoofd van de Franse immigratiedienst weigert nu al om samen te werken met Marine Le Pen

Shutterstock

Uncategorized

Hoofd van Franse immigratiedienst wil niet samenwerken met Marine Le Pen

Carl Deconinck

Indien Marine Le Pen zondag de Franse presidentsverkiezingen zou winnen, dan zou Didier Leschi, die de Franse immigratiedienst leidt, verzet voeren tegen het beleid van de nieuwe president. Dat vertelde hij zelf aan de Franse televisiezender RMC.

Ik zal niet samenwerken met Marine Le Pen in het geval van de overwinning van de RN-kandidate in de presidentsverkiezingen”, waarschuwde de baas van het Franse bureau voor Immigratie en Integratie (Ofii), Didier Leschi, die net herbenoemd is door de Franse regering. Nochtans is elke hoge ambtenaar verplicht om te dienen, zelfs al heeft hij een andere mening dan de (toekomstige) regering. De dienst voor Immigratie in Integratie valt onder de bevoegdheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

“Ik zal niet kunnen samenwerken met een politieke autoriteit waarvan ik de diepe overtuiging zal hebben dat die breekt met onze republikeinse tradities”, benadrukt de voormalige prefect-afgevaardigde voor gelijke kansen in Seine-Saint-Denis. “Zeker als je een overheidsbeleid voert dat zich vooral bekommert om menselijke situaties.”

Zeldzaam

De keuze die hij dinsdag uitsprak is persoonlijk, en bovendien vrij zeldzaam in het midden van de hogere ambtenarij. Andere actoren in de migratieproblematiek hebben zich echter ook al uitgesproken tegen Marine Le Pen. De pro-migratie organisatie France terre d’asile riep eerder al op om voor Emmanuel Macron te stemmen. Nochtans botste die vereniging in het verleden ook met Macron.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

9 gedachten over “Hoofd van Franse immigratiedienst wil niet samenwerken met Marine Le Pen”

  1. Zo kennen we links. Steeds oproepen verdraagzaam te zijn, een hekel hebben aan discriminatie en geen polarisatie of verdeeldheid tussen mensen willen. MAAR DIT IS NET DAT WAAR (S)LINKS ALLEMAAL VOOR STAAT!!!!

  2. Dit zijn democratische verkiezingen?!Als deze ambtenaren niet kunnen en/of willen samenwerken dan dienen ze ontslag te nemen en uit te kijken naar een andere job!Trouwens wie zegt dat Macron hen niet voor zijn karretje spant in ruil voor een nog beter betaalde functie?Met de extreem linkse Melachon hebben ze dus geen probleem?

Plaats een reactie

Delen